Ухвала
від 20.11.2023 по справі 638/17974/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/17974/23

Провадження № 2/638/6121/23

УХВАЛА

Іменем України

20 листопада 2023 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова ускладі судді Латки І.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної академії культури про визнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади,

в с т а н о в и в :

У листопаді 2023 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Харківської державної академії культури про визнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади.

Форма і зміст позовної заяви відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Дзержинського районного суду м. Харкова.

Позивачка звільнена від сплати судового збору на підставі п. 9 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».

Підстав для повернення позовної заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Згідно п. 4 ч. 2ст. 187 ЦПК Українипро прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до п. 2 ч. 1ст. 274 ЦПК Українималозначними справами є справи, що виникають з трудових відносиню.

Врахувавши положення ч. 6 ст.19, ч. 1 ст.274 ЦПК України, суд дійшов висновку, що дана справа є малозначною відповідно до закону та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження із повідомленням сторін.

Керуючись ст.19,30, 187,274,279 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Харківської державної академії культури про визнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади, та відкрити провадження у справі.

Надіслати ОСОБА_1 (адресамісця проживання: АДРЕСА_1 )копію ухвали проприйняттядорозгляду позовноїзаявитавідкриття провадженняусправі.

Надіслати Харківській державнійакадемії культури(адресамісцезнаходження:61057,м.Харків,Бурсацький узвіз,4,)копію ухвали про прийняття до розгляду позовної заяви та відкриття провадження у справі та копію позовної заяви із копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити Харківській державній академії культури, що вона має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали подати до Дзержинського районного суду м. Харкова заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з наведенням обґрунтувань такої вимоги.

Встановити Харківській державній академії культури строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали, протягом якого вона має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач та треті особи зобов`язані надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити Харківській державній академії культури, що в разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встановити ОСОБА_1 строк сім днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого вона має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятоюст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний надіслати (вручити) її копію та копії доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити Харківській державній академії культури строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого вона має право подати суду заперечення, передбаченестаттею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятоюст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду відповідач та треті особи зобов`язані надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію заперечень та доданих до нього документів.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження, передбаченого статтями 274-279 ЦПК України.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 12грудня 2023року о09год 30хв в приміщенні Дзержинського районного суду м.Харкова, розташованому за адресою: м. Харків, проспект Перемоги, буд. 52-В.

Повідомити сторін по справі по дату, час та місце судового засідання.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов`язків, визначених статтями43,44,49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: http://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/на Офіційному вебпорталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Латка

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115042548
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади

Судовий реєстр по справі —638/17974/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні