Ухвала
від 06.02.2024 по справі 638/17974/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/17974/23

Провадження № 2/638/2278/24

УХВАЛА

Іменем України

06 лютого 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд міста Харкова в складі:

головуючого судді Латки І.П.,

за участю секретаря судового засідання Мяснянкіної Г.П.,

розглянувши увідкритомупідготовчомусудовому засіданнівзалісуду вм.Харковіклопотання Харківської державної академії культури, від імені якої діє представник Барчук Алєся Вікторівна, про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної академії культури про визнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади,

в с т а н о в и в:

У листопаді 2023 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Харківської державної академії культури про визнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади.

Ухвалою суду від 20 листопада 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито спрощене позовне провадження, передбачене статтями 274-279 ЦПК України, з повідомленням сторін про судове засідання.

До початку розгляду справи по суті, а саме 05 лютого 2024 року, до суду надійшла заява Харківської державної академії культури про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, а саме ОСОБА_2 , оскільки рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки.

Дослідивши клопотання, суд дійшов висновку про його задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку (ч.ч. 6, 7 ст. 53 ЦПК України).

Клопотання про залучення третьої особи подано до початку першого судового засідання після збільшення позовних вимог ОСОБА_1 . При цьому, як вбачається зі змісту позовних вимог ОСОБА_1 , рішення суду про задоволення позовних вимог може вплинути на права та обов`язки переможця конкурсу - ОСОБА_2 .

З урахуванням положень ст. 53 ЦПК України, суд вважає необхідним задовольнити клопотання відповідача та залучити ОСОБА_2 як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, оскільки рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст.53ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання Харківської державної академії культури, від імені якої діє представник Барчук Алєся Вікторівна, про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити доучасті усправі за позовом ОСОБА_1 до Харківської державної академії культури про визнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповдіача - ОСОБА_2 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Надіслати ОСОБА_2 копію ухвали про прийняття до розгляду позовної заяви та відкриття провадження у справі, а також копію позовної заяви із копіями доданих до неї документів.

Встановити ОСОБА_2 строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали, протягом якого вона має право подати до суду пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Встановити ОСОБА_2 строк десять днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого вона має право подати суду пояснення щодо відзиву, які повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Судове засідання у справі відкласти на 22 лютого 2024 року об 11 год 15 хв, про що повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Латка

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116785947
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення конкурсної комісії щодо недопущення до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади

Судовий реєстр по справі —638/17974/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні