Ухвала
від 21.11.2023 по справі 372/5873/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/5873/23

Провадження 1-кс-1437/23

ухвала

Іменем України

21 листопада 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання Дізнавача сектору дізнання Обухівського РУП ГУ НП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В:

Сектором дізнання Обухівського РУП ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадження № 12023116230000585 від 18.11.2023 за ознаками кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 2 ст. 171 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18.11.2023 до ЧЧ Обухівського РУП ГУНП в Київській області надійшло повідомлення про те, що 17.11.2023 о 23:25, гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , журналіст видання « ІНФОРМАЦІЯ_2 » отримав тілесні ушкодження під час виконання професійних обов`язків від охоронців ресторану « ІНФОРМАЦІЯ_3 » , за адресою: АДРЕСА_1 .

Встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , 18.11.2023 звернувся до ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »» 18.11.2023 за отриманням консультації та медичної допомоги за адресою: АДРЕСА_3 .

В ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні виникає необхідність у проведенні судово-медичної експертизи для встановлення ступеня тяжкості отримання ОСОБА_4 , тілесних ушкоджень та встановлення належної правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення.

Вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та має доказове значення у справі, а також необхідна для швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що володілець вказаної документації може її змінити чи приховати, прошу розгляд даного клопотання проводити без виклику представника ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »», юридична адреса: АДРЕСА_4 , у володінні якого знаходиться дані документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Іншим шляхом, окрім тимчасового доступу до документів, що стосуються лікування та обстеження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 в ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »» за адресою: АДРЕСА_3 , а саме: оригіналів всієї медичної документації гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з наданням можливості її вилучення, виконати зазначені слідчі дії не являється можливими, оскільки вказана медична документація становить лікарську таємницю, а тому не можливо її вилучити у порядку ст. 93 КПК України.

Беручи до уваги вище викладене, а також неможливість отримати документи в інший спосіб та враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що стосуються лікування та обстеження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оригіналів всієї медичної документації гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка перебуває у володінні ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »», що за адресою: АДРЕСА_4 .

З метою встановлення всіх важливих обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме для встановлення ступеня тяжкості отримання ОСОБА_4 тілесних ушкоджень, шляхом проведення судово-медичної експертизи та встановлення належної правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення слід отримати тимчасовий доступ до документів, що стосуються лікування та обстеження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке було 18.11.2023 в ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »» за адресою: АДРЕСА_3 , а саме: оригіналів всієї медичної документації гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а тому дізнавач просить клопотання задовольнити.

Дізнавач сектору дізнання Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розглянути його без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі, також просив не здійснювати фіксацію судового засідання за допомогою технічних засобів.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи, що слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали справи, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »» за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю вилучення оригіналів.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання Дізнавача сектору дізнання Обухівського РУП ГУ НП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати групі дізнавачів СД Обухівського РУП ГУ НП в Київській області: дізнавачу СД Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , ст. дізнавачу СД Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_5 , ст. дізнавачу СД Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_6 , дізнавачу СД Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_7 , дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »» за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю вилучення оригіналів, а саме: вся наявна медична документації щодо лікування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який звернувся до ТОВ « МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «ДОБРОБУТ-ПОЛІКЛІНІКА »» 18.11.2023 за отриманням консультації та медичної допомоги.

Строк дії ухвали визначити до 19 січня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115048332
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів

Судовий реєстр по справі —372/5873/23

Ухвала від 13.12.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 21.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні