Ухвала
від 20.11.2023 по справі 120/15460/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення підготовчого судового засідання

м. Вінниця

20 листопада 2023 р.Справа № 120/15460/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Бошкової Юлії Миколаївни, розглянувши в письмовому порядку за правилами спрощеного позовного провадження клопотання про відкладення розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області; Політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" про визнання протиправними дій, скасування рішення, постанови та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області; Політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" про визнання протиправними дій, скасування рішення, постанови та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 20.10.2023 відкрито провадження у справі та призначено останню до розгляду у порядку загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 20.11.2023.

15.11.2023 до суду надійшло клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи, у зв`язку з неможливістю представника Сопонюка П.Л. прибути у судове засідання, призначене на 20.11.2023 о 11:00 год.

16.11.2023 Оратівською селищною територіальною виборчою комісією Вінницького району Вінницької області подано відзив на позовну заяву.

Ухвалою від 16.11.2023 задоволено клопотання представника Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Сторони у судове засідання 20.11.2023 не прибули, будучи належним чином повідомленими про розгляд справи.

Згідно з ч. 4 ст. 229 КАС України зазначено, що у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 4 КАС України зазначено, що письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Ухвалою суду від 20.10.2023 витребувано у політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" та зобов`язано надати суду, у строк визначений для подання відзиву на позовну заяву, рішення політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" про відкликання депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; Витяг з протоколу засідання політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», про відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; результати поіменного голосування членів політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» по питанню відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 .

Зазначену ухвалу суду від 20.10.2023 отримано політичною партією "Українька стратегія Гройсмана" 11.11.2023, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Водночас відповідачем не подано до суду ані відзиву на позовну заяву, ані витребувані докази, тому суд доходить висновку про необхідність повторно витребувати у політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" відповідні докази.

Згідно з частиною 3 статті 79 КАС України відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Водночас, особливості витребування доказів наведені у статті 80 КАС України, частиною 3 якої передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищезазначені норми процесуального зпконодавства, суд вважає за необхідне повторно витребувати у політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" рішення політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" про відкликання депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; Витяг з протоколу засідання політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», про відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; результати поіменного голосування членів політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» по питанню відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 .

При цьому, суд звертає увагу відповідача, що відповідно до частин 6-9 статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені ч. 2 ст. 180 КАС України, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно із положеннями ч. 8 ст. 205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Враховуючи питання, визначені ч. 2 ст. 180 КАС України, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, з метою надання можливості представнику позивача взяти участь у розгляді справи, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання на іншу дату.

Керуючись ст.ст. 205, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Повторно витребувати у політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" та зобов`язати надати суду, у 3-денний строк з моменту отримання цієї ухвали: рішення політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" про відкликання депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; Витяг з протоколу засідання політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», про відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; результати поіменного голосування членів політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» по питанню відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 .

Клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи - задовольнити.

Відкласти підготовче судове засідання на 05 грудня 2023 року о 11:00 год. в залі судового засідання № 2 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копії ухвали направити (надати) учасникам сторонам (представникам).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяБошкова Юлія Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115069154
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо

Судовий реєстр по справі —120/15460/23

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Рішення від 22.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 22.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні