Ухвала
від 24.01.2024 по справі 120/15460/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження

та початок судового розгляду справи по суті

м. Вінниця

24 січня 2024 р.Справа № 120/15460/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді:Бошкової Ю.М.,

за участю:

секретаря судового засідання: Свистун Н.Л.,

представників відповідача: Мартинюка Я.С., Антощука В.Д.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження матеріали справи

за позовом: ОСОБА_1

до: Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області; Політичної партії "Українська стратегія Гройсмана"; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2

про: визнання протиправними дій, скасування рішення, постанови та зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області; Політичної партії "Українська стратегія Гройсмана"; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 про визнання протиправними дій, скасування рішення, постанови та зобов`язання вчинити дії.

Позовні вимоги мотивовані протиправністю рішення політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" про відкликання депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 та постанови Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області від 30.04.2023 № 57 про обрання депутатом Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області на перших виборах 25.10.2020, від партії "Українька стратегія Гройсмана" наступного за черговістю кандидата у територіальному виборчому списку у першому територіальному виборчому окрузі - ОСОБА_2 .

Ухвалою від 20.10.2023 відкрито провадження у даній справі та призначено її до розгляду в порядку загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 20.11.2023. Окрім того, цією ухвалою вирішено витребувати у політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" рішення політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" про відкликання депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; Витяг з протоколу засідання політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», про відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; результати поіменного голосування членів політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» по питанню відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 .

15.11.2023 до суду надійшло клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи.

15.11.2023 представником Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області подано клопотання про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

16.11.2023 на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву, у якому Оратівська селищна територіальна виборча комісія Вінницького району Вінницької області прсить відмовити у задоволенні позовних вимог.

Ухвалою суду від 16.11.2023 задоволено заяву Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Ухвалою від 20.11.2023 вирішено повторно витребувати у політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" та зобов`язано надати суду, у 3-денний строк з моменту отримання цієї ухвали: рішення політичної партії "Українька стратегія Гройсмана" про відкликання депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; Витяг з протоколу засідання політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», про відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 ; результати поіменного голосування членів політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» по питанню відкликання за народною ініціативою депутата Оратівської селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_1 .

Також цією ухвалою задоволено клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи та відкладено підготовче судове засідання на 05.12.2023.

05.12.2023 до суду надійшло клопотання представника позивача про розгляд справи без його участі.

У судовому засіданні, 05.12.2023 оголошено перерву до 18.12.2023.

15.12.2023 представником Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області подано клопотання про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Окрім того, 15.12.2023 до суду надійшло клопотання ПП "Українська стратегія Гройсмана" про надання документів.

18.12.2023 до суду надійшло клопотання представника позивача про проведення судового засідання призначеного на 18.12.2023 без його участі та клопотання ПП "Українська стратегія Гройсмана" про відкладення розгляду справи.

Ухвалою суду від 18.12.2023 відмовлено у задоволенні клопотання Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Окрім того, 18.12.2023 судом винесено ухвалою, якою задоволено клопотання про відкладення розгляду справи. Продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів та відкладено підготовче судове засідання на 10.01.2024.

05.01.2024 до суду надійшов відзив ПП "Українська стратегія Гросмана", за змістом якого відповідач просить відмовити у задоволенні позовних вимог.

Ухвалами від 08.01.2024 задоволено клопотання представника позивача та Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

08.01.2024 надійшло клопотання представника позивача про витребування доказів.

Окрім того, 09.01.2024 представником позивача подано заяву про зміну підстав позову.

10.01.2021 до суду надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 .

У судовому засіданні, 10.01.2024 відмовлено у задоволенні клопотання про витребування доказів. Окрім того, ухвалами занесеними до протоколу судового засідання задоволено клопотання представника позивача про зміну підстав позову та клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 .

Ухвалою від 22.01.2024 задоволено клопотання Оратівської селищної територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області від 21.01.2024 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

23.01.2024 надійшли пояснення представника ПП "Українська стратегія Гройсмана" з приводу заяви позивача про зміну підстав позову.

24.01.2024 від представника позивача надійшли додаткові пояснення та заява про проведення судового засідання призначеного на 24.01.2024 без його участі.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд керувався такими мотивами.

Частиною другою статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України (далі -КАС України) передбачено, що завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (частина 1 статті 179 КАС України).

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому судовому засіданні, 24.01.2024 винесено на обговорення питання щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Представники відповідача не заперечували щодо закриття підготовчого провадження.

В ході підготовчих засідань у справі судом вирішено (з`ясовано) питання, перелік яких визначено частиною 2 статті 180 КАС України.

Судом з`ясовано, що сторони у підготовчому судовому засіданні надали усі докази, на які вони посилаються у своїх заявах по суті справи та визнали за можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відтак, з огляду на викладене та зважаючи на те, що судом здійснено усі необхідні підготовчі дії з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення цієї справи, суд доходить висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 173, 180, 183, 248, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 08.02.2024 об 11:00 год. в залі судового засідання №2 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: вул. Брацлавська, 14, м. Вінниця.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали суду складено: 29.01.2024.

СуддяБошкова Юлія Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116608937
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо

Судовий реєстр по справі —120/15460/23

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Рішення від 22.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 22.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні