Ухвала
від 20.11.2023 по справі 600/7360/23-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

20 листопада 2023 р. м. Чернівці Справа № 600/7360/23-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Анісімов О.В., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 до Сторожинецького районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в:

У поданому до суду позові ОСОБА_1 (далі позивач) просить:

- визнати протиправними дії Сторожинецького відділу державної виконавчої служби у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції щодо ненадання відповіді на адвокатський запит адвоката Гриців Ольги Ярославівни від 30.10.2023;

- зобов`язати Сторожинецького відділу державної виконавчої служби у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції адвокату Гриців Ользі Ярославівні інформацію, запитувану нею в адвокатському запиті від 30.10.2023, а саме:

- надати розрахунок заборгованості зі сплати аліментів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого с.Зруб- Комарівський, Сторожинецького району, Чернівецької області в користь ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , на утримання малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

- надати розрахунок заборгованості зі сплати аліментів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого с. Зруб-Комарівський, Сторожинецького району, Чернівецької області в користь ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , аліментів на її утримання в розмірі 900 (дев`ятсот) грн. щомісячно, починаючи з 21.06.2017 року до досягнення дитиною ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , трирічного віку;

- провести індексацію розміру аліментів, відповідно до частини першої статті 71 Закону України «Про виконавче провадження»;

- повідомити про вчиненні дії під час виконання зазначених виконавчих проваджень, про що надати відповідні докази, зокрема: чи проводились періодичні відповідні перевірки майнового стану боржника відповідно вимог статей 10, 18, 26, частини 8 статті 48 Закону України «Про виконавче провадження», вказавши дати та результати таких перевірок; чи подано боржником декларацію про доходи та майно боржника та чи попереджений боржник про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей; чи накладено арешт на майно (кошти) боржника та чи проводилось звернення стягнення на майно (кошти) боржника (ст. 56 Закону України «Про виконавче провадження»); чи зверталось стягнення на об`єкти нерухомого чи рухомого майна, якщо ні - повідомити причини; за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, чи винесено державним виконавцем вмотивовані постанови, передбачені ч.9 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження»; чи складався державним виконавцем протокол про адміністративне правопорушення за статтею 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та чи був він надісланий його для розгляду до суду за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби (ч. 11 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження»), якщо ні - повідомити причини; чи складався державним виконавцем протокол про адміністративне правопорушення за статтею 183-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення та чи був він надісланий його для розгляду до суду за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби, якщо ні - повідомити причини; чи виносилися державним виконавцем постанови про накладення штрафу відповідно до ч.14 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження», якщо ні - повідомити причини; за неможливості з`ясування місцезнаходження боржника чи державний виконавець звертався з поданням до суду про привід та розшук боржника (п.4 розділу IX Інструкції з організації примусового виконання рішень); а також повідомити про інші вжиті заходи примусового виконання рішення суду.

Позовну заяву подано до суду через систему Електронний суд.

Розглянувши позовну заяву, суддя приходить до висновку, що вона подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України); даний спір виник із публічно-правових відносин; спір підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства; справа підсудна Чернівецькому окружному адміністративному суду.

Підстави залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи викладене, суддя приходить до висновку про наявність правових підстав для відкриття провадження у даній справі.

Беручи до уваги склад учасників справи, характер спірних правовідносин, а також інші критерії, визначені частиною 3 статті 257 КАС України, суддя вважає за можливе розглянути вказану справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 257, 260 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Сторожинецького районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії.

2. Справа буде розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Справа розглядатиметься суддею О.В. Анісімовим одноособово.

3. Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам, встановленим частиною другою та частиною 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 6 статті 162 КАС України).

4. Роз`яснити, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

5. Повідомити учасникам справи про можливість отримати інформацію по справі на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: adm.cv.court.gov.ua/sud2470/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Анісімов

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115074241
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —600/7360/23-а

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні