Ухвала
від 21.11.2023 по справі 440/4311/22
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 листопада 2023 р.Справа № 440/4311/22

Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: П`янової Я.В.,

Суддів: Спаскіна О.А. , Присяжнюк О.В. ,

розглянувши клопотання експертів Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Кудряшової С. В. та Степанової О. В. про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення комісійної судової економічної експертизи, по справі за апеляційною скаргою Комунального підприємства "Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 04.10.2022 по справі № 440/4311/22

за позовом Комунального підприємства "Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області

до Головного управління ДПС у Полтавській області

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Другого апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою Комунального підприємства "Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 04.10.2022 по справі № 440/4311/22 за позовом Комунального підприємства "Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області до Головного управління ДПС у Полтавській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 25.09.2023 призначено у цій справі судово-економічну експертизу, проведення якої доручено Харківському науково-дослідному інституту судових експертиз ім. заслуженого професора М.С. Бокаріуса.

03 листопада 2023 року до суду від судових експертів Кудряшової С. В. та Степанової О. В. надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення комісійної судової економічної експертизи.

У зв`язку із перебуванням судді-доповідача з 01.11.2023 по 04.11.2023 у відрядженні, а з 06.11.2023 по 20.11.2023 - у відпустці, клопотання вирішується у перший день після виходу з відпустки.

Згідно з ч. 1 ст. 105 Кодексу адміністративного судочинства України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 105 Кодексу адміністративного судочинства України при визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, визначеними цим Кодексом для витребування доказів.

Згідно з ч. 3 ст.80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення повного і всебічного з`ясування обставин в адміністративній справі, суд дійшов висновку про необхідність витребування запитуваних експертами документів у позивача.

Керуючись ст. 80, 105, 243 Кодексу адміністративного судочинства України , суд

У Х В А Л И В:

Клопотання судових експертів Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Кудряшової С. В. та Степанової О. В. задовольнити.

Витребувати у позивача:

- первинні та облікові документи по перерахуванню грошових коштів (субвенції) з місцевого бюджету до КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно - будівельне управління» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області із цільовим призначенням «субсидії та поточні трансферти підприємствам», а саме на утримання та поточний ремонт доріг за період з липня 2019 року - по вересень 2021 року включно, а також документи, відповідно до яких підприємством здійснений подальший перерозподіл та перерахування зазначених коштів, результати податкової перевірки по яким наведені в акті від 28.12.2021 № 11469/16-31-07-01-10/03332033;

- кошториси, фінансові плани та зміни до них за 2019 - 2021 роки по КФКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)», а також економічні обґрунтування до кошторисів, звіти по використанню бюджетних коштів та інші документи за вказаною програмою;

- податкову звітність КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно- будівельне управління» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області з податку на прибуток та податку на додану вартість (з додатками), а також витяг з реєстру податкових накладних підприємства за період з липня 2019 року - по вересень 2021 року включно;

- договори та акти виконаних робіт з поточного ремонту вулично-шляхової мережі, податкові накладні та інші документи до них КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області за період з липня 2019 року - по вересень 2021 року включно, а також договори субпідряду та акти виконаних робіт (послуг) до них (за наявності); документи б/о КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» КМРКР Полтавської області, в яких відображені обсяги прийнятих робіт та поведених розрахунків;

- наказ про облікову політику КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» КМРКР Полтавської області та інші документи за 2019 - 2021 роки.

Документи повинні бути оформлені належним чином (засвідчені підписами їх виконавців, копії - належним чином завірені), систематизовані у хронологічному порядку, згруповані за видами операцій, зшиті, аркуші пронумеровані. Якість виконання документів повинна забезпечити можливість читання наявної в них інформації завдяки належній контрастності зображення та полів.

Встановити позивачу строк для подання витребуваних документів протягом 5 днів від дати отримання копії ухвали.

У разі неможливості подання суду інформації, що витребовуються ухвалою - надати суду обґрунтовані письмові пояснення із зазначенням поважних причин неможливості її надання.

Копію ухвали направити сторонам у справі та судовим експертам Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя П`янова Я.В.Судді Спаскін О.А. Присяжнюк О.В.

СудДругий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115074611
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на прибуток підприємств

Судовий реєстр по справі —440/4311/22

Ухвала від 11.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Постанова від 15.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Постанова від 15.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 08.12.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні