Ухвала
від 22.11.2023 по справі 127/15060/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/15060/23

Провадження 2/127/1814/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі головуючого судді Дернової В.В., секретаря Тронт М.О., розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял», за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , про зобов`язання виконати умови договору купівлі продажу майнових прав, та за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял» про визнання майнового права,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял», за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , про зобов`язання виконати умови договору купівлі продажу майнових прав, та за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял» про визнання майнового права.

Представником третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, ОСОБА_3 - адвокатом Подгурською Д.А. у підготовчому засіданні заявлено клопотання про залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "Мегаполіс Інвест Девелопмент", та клопотання про призначення комплексної судової почеркознавчої експертизи та технічної експертизи документа.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

ТОВ "Мегаполіс Інвест Девелопмент" є Продавцем за договором № 21 купівлі-продажу майнових прав на приміщення в торгово-офісному центрі "RiverRoad" від 13.10.2021 року, укладеним з ОСОБА_3 на спірний згідно з позовними вимогами ОСОБА_3 об`єкт майнових прав, а тому рішення суду може вплинути на його права та обов`язки.

При цьому, ОСОБА_3 клопотання про залучення ТОВ "Мегаполіс Інвест Девелопмент" до участі у справі як відповідача (співвідповідача) не заявлялося, що в силу вимог ст. 51 ЦПК України є його диспозитивним правом.

Згідно з п.2ч.2ст.198ЦПК України,суд відкладаєпідготовче засіданняв межахвизначеного цимКодексом строкупідготовчого провадженняу випадкузалучення доучасті абовступу усправу третьоїособи,заміни неналежноговідповідача,залучення співвідповідача.

Що стосується клопотання про призначення комплексної судовоїпочеркознавчої експертизита технічноїекспертизи документа,то судзазначає таке.

Відповідно до ч. 3 ст. 107 ЦПК України, при визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Отже, суд вважає за необхідне витребувати вільні, умовно-вільні та експериментальні зразки підпису ОСОБА_2 , вільні та експериментальні зразки відбитків печатки Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял».

Вільними зразками є рукописні тексти, рукописні записи (літерні та цифрові), підписи, достовірно виконані певною особою до відкриття кримінального провадження, провадження у справах про адміністративні правопорушення, цивільних, адміністративних чи господарських справах і не пов`язані з їх обставинами; умовно-вільними є зразки почерку та (або) підпису, виконані певною особою до відкриття провадження у справі, але пов`язані з обставинами цієї справи або виконані після відкриття провадження у справі та є як пов`язаними зі справою, так і не пов`язаними з її обставинами; експериментальні зразки почерку та (або) підпису, що виконані за завданням органу (особи), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта), у зв`язку з призначенням такої експертизи.

Для ідентифікації печаток та штампів експертові направляються вільні зразки на п`яти-шести документах та експериментальні зразки у вигляді максимально чітких відбитків на білому гладкому папері, нанесених з різним натиском та з різною кількістю мастики; вільні зразки відбитків печаток (штампів) повинні бути порівнянними за часом нанесення з наданими на дослідження відбитками.

Крім того, сторонами не надано суду оригінал Договору № 19 купівлі-продажу майнових прав від 14 вересня 2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та Приватним підприємством «Рівер Апартмент Роял».

Питання щодо наявності або відсутності підстав для призначення комплексної судової почеркознавчої експертизи та технічної експертизи документа буде вирішено судом після отримання відповідних матеріалів.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 51, 53, 84, 107, 198 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю "Мегаполіс Інвест Девелопмент" (м.Вінниця,вул.Пушкіна,буд.4,офіс 400;код ЄДРПОУ41144088) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, та встановити йому строк для подачі пояснення щодо позову до 7 грудня 2023 року включно.

Зобов`язати ОСОБА_3 у дводеннийстрок надіслати ТОВ "Мегаполіс Інвест Девелопмент" копію позовної заяви з додатками, докази чого надати суду.

Витребувати у ОСОБА_1 оригінал Договору № 19 купівлі-продажу майнових прав від 14 вересня 2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та Приватним підприємством «Рівер Апартмент Роял».

Витребувати у Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял»:

- оригінал Договору № 19 купівлі-продажу майнових прав від 14 вересня 2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та Приватним підприємством «Рівер Апартмент Роял»;

- вільні та/або умовно-вільні зразки підпису ОСОБА_2 ;

- вільні відбитки печатки Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял», дійсної станом на 14.09.2022 року;

- експериментальні відбитки печатки Приватного підприємства «Рівер Апартмент Роял», дійсної станом на 14.09.2022 року.

Витребувати у ОСОБА_2 експериментальні зразки підпису (відбираються судом особисто у особи).

Підготовче засідання відкласти на 12год.00хв.14грудня 2023року в залі судових засідань № 15 Вінницького міського суду Вінницької області за адресою: м. Вінниця, вул. Грушевського, буд. 17, про що повідомити учасників справи.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115094934
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнового права

Судовий реєстр по справі —127/15060/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

Постанова від 12.10.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні