Ухвала
від 21.11.2023 по справі 161/18691/23
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 161/18691/23 Провадження № 22-ц/802/1172/23 Головуючий у 1 інстанції: Черняк В. В. Доповідач: Бовчалюк З. А.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

21 листопада 2023 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Бовчалюк З.А., ознайомившись апеляційною скаргою представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша Фін-Буд компанія» - Петрука Ігоря Володимировича на ухвалу Луцького міськрайонного суду Волинської області від 03 листопада 20233 року в справі за заявою представника позивача ОСОБА_1 адвоката Поліщука Віталія Анатолійовича про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Волиньобленерго», Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша Фін-Буд Компанія», Комунального підприємства «Волиньпроект», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Ариванюк Тетяна Олексіївна, про визнання незаконними дій щодо внесення змін в матеріали інвентаризаційної справи та виготовлення технічного паспорту на об`єкт нерухомого майна, скасування державної реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна, визнання недійсним договору купівлі-продажу об`єкта нерухомого майна,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Луцького міськрайонного суду від 03 листопада 2023 року вжито заходи забезпечення позову.

Не погоджуючись з судовим рішенням суду ТзОВ «Перша Фін-Буд компанія» було подано апеляційну скаргу, яка підписана представником Петруком І.

Перевіривши матеріали справи, вважаю, що апеляційне провадження не може бути відкрито, а апеляційна скарга підлягає залишенню без руху

Згідно з ч. 3, 4 ст. 356 ЦПК України апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи. До апеляційної скарги додаються довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Відповідно до ч. 3 ст. 58 ЦПК України юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Згідно з ч. 1 ст. 60 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Згідно з п. 1 ч. 1, ч. 3, 4 ст. 62 ЦПК України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи.

Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами. Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність».

Апеляційна скарга на ухвалу Луцького міськрайонного суду Волинської області від 03 листопада 2023 року підписана представником товариства Петруком І. за довіреністю. Документів про те, що представник є адвокатом не подано.

В зв`язку з наведеним, суд позбавлений можливості вирішити питання щодо відкриття апеляційного провадження, у зв`язку відсутністю відповідних документів на підтвердження підписання апеляційної скарги належною особою.

Відповідно до ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, та залишити її без руху.

Керуючись ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 357 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша Фін-Буд компанія»- Петрука Ігоря Володимировича на ухвалу Луцького міськрайонного суду Волинської області від 03 листопада 20233 року залишити без руху, надавши строк для усунення недоліку десять днів з дня вручення копії даної ухвали.

Надати документпро те,що представникє адвокатом чи належно оформлену апеляційну скаргу, підписану керівником, членом виконавчого органу або адвокатом, копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи надати в апеляційний суд.

У разі невиконання вимоги суду апеляційну скаргу вважати неподаною і повернути особі, яка її подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115095817
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними дій щодо внесення змін в матеріали інвентаризаційної справи та виготовлення технічного паспорту на об`єкт нерухомого майна, скасування державної реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна, визнання недійсним договору купівлі-продажу об`єкта нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —161/18691/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Черняк В. В.

Постанова від 19.12.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Бовчалюк З. А.

Постанова від 19.12.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Бовчалюк З. А.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Бовчалюк З. А.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Бовчалюк З. А.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Бовчалюк З. А.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Черняк В. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Черняк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні