Ухвала
від 23.11.2023 по справі 709/1413/23
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/1413/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2023 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Романової О.Г.;

за участі секретаря судового засідання - Данілової О.С.;

заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради, про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (далі заявник) звернулася до Чорнобаївського районного суду Черкаської області із заявою про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, заінтересована особа: Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 02 жовтня

2023 року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження.

08 листопада 2023 року до Чорнобаївського районного суду Черкаської області надійшли письмові пояснення представника заінтересованої особи Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради, у яких, з поміж іншого, зазначалося про те, що розгляд даної справи не вплине на права та обов`язки Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради, проте вплине на права та обов`язки Харківської міської ради, оскільки до повноважень останніх належить здійснення контролю за схоронністю житлового фонду, а також внаслідок відсутності спадкоємців за заповітом та за законом (усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини) після смерті спадкодавця, обов`язок щодо звернення до суду із відповідною заявою про визнання спадщини відумерлою та її передачі у комунальну власність.

14 листопада 2023 року до Чорнобаївського районного суду Черкаської області від заявника ОСОБА_1 надійшла заява про залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи Харківську міську раду.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 заяву про залучення заінтересованої особи підтримали та просили замінити у даній справі заінтересовану особу із Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради на належну Харківську міську раду.

У судове засідання представник заінтересованої особи Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради не з`явився, заяв про відкладення судового засідання не направив, причини неявки суду не відомі.

Відповідно до ч.ч. 3, 4ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Оскількирозділом ІV ЦПК Українине передбачено порядку залучення заінтересованої особи, тому суд вважає за можливе застосувати аналогію закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про доцільність заміни заінтересованої особи у даній справі, а тому клопотання заявника підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.55,223,259-261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Замінити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради, про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини заінтересовану особу залучивши замість Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради Харківську міську раду (м. Харків, вул. Квітки-Основ`яненка, 7, 2-й пов.)

У судове засідання викликати учасників судового процесу.

Копію ухвали надіслати учасникам судового процесу, а Харьківській міській раді разом з копією заяви і доданих до неї документів

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Повний текст судового рішення виготовлено 23 листопада 2023 року.

Суддя О.Г. Романова

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115121337
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —709/1413/23

Рішення від 05.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні