Ухвала
від 16.01.2024 по справі 709/1413/23
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/1413/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 січня 2024 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Романової О.Г.;

за участі секретаря судового засідання - Данілової О.С.;

заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Харківська міська рада, про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (далі заявник) звернулася до Чорнобаївського районного суду Черкаської області із заявою про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, заінтересована особа: Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 02 жовтня

2023 року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження.

08 листопада 2023 року до Чорнобаївського районного суду Черкаської області надійшли письмові пояснення представника заінтересованої особи Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради, у яких, з поміж іншого, зазначалося про те, що розгляд даної справи не вплине на права та обов`язки Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради, проте вплине на права та обов`язки Харківської міської ради, оскільки до повноважень останніх належить здійснення контролю за схоронністю житлового фонду, а також внаслідок відсутності спадкоємців за заповітом та за законом (усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини) після смерті спадкодавця, обов`язок щодо звернення до суду із відповідною заявою про визнання спадщини відумерлою та її передачі у комунальну власність.

Крім цього, представником Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради було заявлено клопотання про залишення заяви без розгляду у зв`язку із наявністю спору про право.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 22 листопада

2023 року замінено у даній цивільній справі заінтересовану особу залучивши замість Адміністрація Салтівського району Харківської міської ради Харківську міську раду.

Пунктом 3 ч. 1ст. 43 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

З огляду на вищевикладене, враховуючи той факт, що Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради в даний час не являється учасником справи, оскільки за клопотанням представника останніх була змінена на Харківську міську рада, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання представника Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради про залишення заяви без розгляду.

Керуючись ст.ст. 257, 259-261, 293, 294, 315 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

У задоволенні клопотання представника Адміністрації Салтівського району Харківської міської ради про залишення заяви без розгляду відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановленийст. 354 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Черкаського апеляційного суду.

Повний текст судового рішення виготовлено 16 січня 2024 року.

Суддя О.Г. Романова

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116311331
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —709/1413/23

Рішення від 05.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні