Ухвала
від 22.11.2023 по справі 545/573/20
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/573/20

УХВАЛА

про зупинення

22.11.2023 Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді: Стрюк Л.І.

з участю секретаря: Синегуб Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Полтаві цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «МТБ Банк» до ОСОБА_1 , Щербанівської сільської ради Полтавського району, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Полтавського районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства «МТБ Банк» до ОСОБА_1 , Щербанівської сільської ради Полтавського району, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку.

До суду від співвідповідача ОСОБА_2 надійшло клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішеннями Полтавського районного суду Полтавської області по цивільній справі № 545/3376/20.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, попередньо надавши заяву про розгляд справи без його участі.

Співвідповідач ОСОБА_1 та його представник у судове засідання не з`явилися, попередньо представник надала клопотання про відкладення розгляду справи.

Представник співвідповідача Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області у судове засідання не з`явилася, попередньо надавши заяву про розгляд справи без її участі.

Співвідповідач ОСОБА_2 та його представник у судове засідання не з`явилися.

Співвідповідач ОСОБА_3 та його представник у судове засідання не з`явилися, попередньо представник надав клопотання про розгляд справи без їх участі.

Треті особи: фізична особа-підприємець ОСОБА_4 , фізична особа-підприємець ОСОБА_5 , представник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області у судове засідання не з`явилися, попередньо надавши заяви про розгляд справи без їх участі.

Треті особи: Приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Дробітько В.В., представник Департаменту з питань реєстрації Полтавської міської ради, представник ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк», представник Приватного виробничо-комерційного підприємства «Кроква» у судове засідання не з`явилися, заяв про розгляд справи без участі не надали.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення клопотання з таких підстав.

Судом встановлено, що рішенням Полтавського районного суду Полтавської області від 19.05.2023 у справі №545/3376/20 у задоволенні позову Публічного акціонерного товариства «МТБ Банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації земельної ділянки та припинення речових прав відмовлено.

На рішення суду першої інстанції подана апеляційна скарга та відкрито апеляційне провадження.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст.251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Встановлено, що зазначені справи виникли з приводу одних і тих же правовідносин і зібрані докази не дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Таким чином, існує об`єктивна неможливість розгляду цієї справи до розгляду цивільної справи №545/3376/20.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про зупинення провадження у справі на підставі п.6 ч.1 ст. 251 ЦПК України у зв`язку з неможливістю розгляду цієї справи до розгляду Полтавським апеляційним судом цивільної справи №545/3376/20 за позовом Публічного акціонерного товариства «МТБ Банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації земельної ділянки та припинення речових прав - до набрання рішенням суду законної сили.

Керуючись п.6 ч.1 ст. 251, ст. 253 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Зупинити провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства «МТБ Банк» до ОСОБА_1 , Щербанівської сільської ради Полтавського району, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку до розгляду Полтавським апеляційним судом цивільної справи №545/3376/20 Публічного акціонерного товариства «МТБ Банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації земельної ділянки, припинення речових прав та набранням рішенням суду законної сили.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня її проголошення, а особою, яка не була присутня при проголошенні ухвали, з моменту отримання її копії.

Суддя:Л. І. Стрюк

неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115154195
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —545/573/20

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні