Ухвала
від 23.11.2023 по справі 552/8680/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

23.11.2023

Справа № 552/8680/22

Номер провадження 2/642/327/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2023 року Ленінський районний суд міста Харкова в складі:

головуючого судді - Пашнєва В.Г.,

за участю секретаря - Крамарової Н.В.,

представників позивача - Буч Р., Скубак Н.В.,

представників відповідачів- Міліруда Є.О., Загорулька Є.О.,

Горобинської Н.М.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у приміщенні Ленінського районного суду міста Харкова цивільну справу за позовом керівника Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області в інтересах Харківської обласної державної адміністрації (Харківська обласна військова адміністрація), Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації (Департамент культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації) до Харківської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання недійсним договору дарування нежитлової будівлі та земельної ділянки, повернення земельної ділянки,-

УСТАНОВИВ:

15 листопада 2022 року керівник Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області в інтересах Харківської обласної державної адміністрації (Харківська обласна військова адміністрація), Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації (Департамент культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації) звернувся до Київського районного суду м. Полтави з позовом до Харківської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання недійсним договору дарування нежитлової будівлі та земельної ділянки, повернення земельної ділянки.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15 листопада 2022 року вищевказана цивільна справа передана в провадження судді Миронець О.К.

Розпорядженням Голови Верховного Суду №7/0/9-22 від 14.03.2022 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» у зв`язку із запровадженням воєнного стану на території України територіальну підсудність судових справ Ленінського районного суду м. Харкова змінено на Київський районний суд м.Полтави.

Ухвалою судді Київського районного суду м. Полтави Миронець О.К. від 16 листопада 2022 року відкрито провадження по вказаній справі, розгляд справи проводиться у порядку загального позовного провадження, по справі призначено підготовче засідання.

Ухвалою судді Київського районного суду м. Полтави Миронець О.К. від 08 лютого 2023 року задоволено клопотання представника відповідача та направлено цивільну справу за підсудністю до Ленінського районного суду м. Харкова.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07 березня 2023 року визначено суддю-доповідача Пашнєва В.Г.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова від 13.03.2023 справа прийнята до провадження та призначено підготовче судове засідання.

В судовому засіданні сторони не заперечували проти закриття підготовчого судового засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного:

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, зустрічного позову до суду не надходило.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова від 06.04.2023 клопотання представника відповідача ОСОБА_1 -адвоката МілірудаЄвгена Олександровичапро залученнядо участіу справітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору задоволено. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області.

Представниками відповідачів подані відзиви на позовну заяву, сторонами надані пояснення щодо позову.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова від 01.06.2023 клопотання представника відповідача ( ОСОБА_2 ) Євгена ЗАГОРУЛЬКО про витребування доказів - задоволено.

Клопотань про залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення не надано.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч. 2ст. 197 ЦПК Українине встановлено.

Розмір заявлених позивачем судових витрат не надавався.

Відповідно до п. 15 ч.2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно з ч.3ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.189,196-198,200,247 ЦПК Українисуд,

ПОСТАНОВИВ:

Підготовчезасідання у справу за позовом керівника Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області в інтересах Харківської обласної державної адміністрації (Харківська обласна військова адміністрація), Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації (Департамент культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації) до Харківської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання недійсним договору дарування нежитлової будівлі та земельної ділянки, повернення земельної ділянки - закрити.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи на 20 грудня 2023 року о 15-00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.Г. Пашнєв

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115158476
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —552/8680/22

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Рішення від 26.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні