Ухвала
від 20.11.2023 по справі 202/17597/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/17597/23

Провадження № 2/202/3628/2023

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

20 листопада 2023 року м. Дніпро

Суддя Індустріальногорайонного суду м. Дніпропетровська СлюсарЛ.П., розглянувши заяву ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 6» Дніпровської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка №1» Дніпровської міської ради, про стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

28 вересня 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Індустріального районного суду м.Дніпропетровська із позовною заявою до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка №1» Дніпровської міської ради, про стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити певні дії, відповідно до якої просить: визнати незаконні дії та бездіяльність відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради та відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка № 1» Дніпровської міської ради щодо не встановлення діагнозу, не проведення обстеження позивачки, відмовити у наданні належної позивачці медичної допомоги з усунення гострого болю, лікування хворого зуба та інших зубів, які потребують також лікування; зобов`язати відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня № 6» Дніпровської міської ради та відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка № 1» Дніпровської міської ради надати позивачці належну медичну стоматологічну допомогу з лікуванням всіх зубів, які потребують лікування; стягнути з відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня № 6» Дніпровської міської ради та відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка № 1» Дніпровської міської ради у солідарному порядку 270000 грн. моральної шкоди.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28 вересня 2023 року, головуючим суддею у розгляді вказаної позовної заяви визначено суддю Слюсар Л.П., ухвалою якої від 03 жовтня 2023 року вказану позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків та сплати судового збору за кожну вимогу немайнового характеру.

08 листопада 2023 року на виконання ухвали судді від 03 жовтня 2023 року представником позивача надано заяву про усунення недоліків, відповідно до якої просив звільнити позивача від сплати судового збору на підставі ч. 2 ст. 8 Закону України «Про судовий збір», посилаючись на незначні доходи у вигляді пенсії в розмірі 2760,00 грн., про що свідчать відповідні довідки з пенсійного фонду, та відсутність субсидії. Також зазначив, що позивач проживає одна, є особою похилого віку та має інвалідність, а також потребує лікування.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно із положеннями Цивільного процесуального законодавства України усі учасники судового процесу є рівними перед законом і судом, а тому суд не надає привілеї тим чи іншим особам зі сплати судового збору. Надання такого привілею порушить принцип рівності сторін.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про судовий збір» судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Відповідно до ч. 1 ст. 136 ЦПК України, ст. 8 Закону України «Про судовий збір», суд враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний час, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Розглянувши заяву ОСОБА_1 , доходжу висновку про відсутність підстав для її задоволення, оскільки подані позивачем документи не свідчать про неможливість отримувати дохід, як і про відсутність такого доходу на час розгляду справи, що перешкоджає сплаті судового збору.

Враховуючи вищезазначене, з урахуванням майнового стану позивача, вважаю за необхідне відстрочити позивачу сплату судового збору до ухвалення рішення у цивільній справі за його позовною заявою.

Керуючись Законом України «Про судовий збір», ст. ст. 136, 177 ЦПК України -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 доКомунального некомерційногопідприємства «Міськаклінічна лікарня№ 6»Дніпровської міськоїради,Комунальне некомерційнепідприємство «Стоматологічнаполіклініка №1»Дніпровської міськоїради,про стягненняморальної шкодита зобов`язаннявчинити певнідії відмовити.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору до ухвалення судового рішення по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка № 1» Дніпровської міської ради, про стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.П. Слюсар

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115159353
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —202/17597/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні