Ухвала
від 24.11.2023 по справі 621/4429/23
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/4429/23

2-о/621/106/23

УХВАЛА

24 листопада 2023 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області:

головуючий - суддя Овдієнко В. В.

заявник - ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ,

особа, відносно якої подана заява про визнання її недієздатною, - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ,

заінтересована особа - виконавчий комітет Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області, як орган опіки та піклування, місцезнаходження: вул.Миру, буд.7, смтСлобожанське, Чугуївський район, Харківська область, 63460, код ЄДРПОУ: 04397508,

у справі за заявою про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

у с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просив: визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає в с. Шелудьківка Чугуївського району Харківської області, та встановити над нею опіку; призначити опікуном над недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до п. 1 ч. 2, ч. 4 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

У випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

Відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження.

За таких обставин належить відкрити провадження у справі та призначити судовий розгляд.

Враховуючи, що участь адвоката для представництва інтересів особи, у відношенні якої ставиться питання про визнання недієздатною, є обов`язковою, належить постановити ухвалу про залучення адвоката через Харківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, якому належить доручити призначити адвоката для здійснення захисту інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за призначенням та забезпечити його прибуття у судове засідання.

Заявник ОСОБА_1 у заяві про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, просив призначити по справі судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до частини 3 статті 107 ЦПК України, при визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи під час розгляду справи окремого провадження суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

З оглядуна зазначене,є необхіднимвитребувати відКНП ХОР"Обласнаклінічна психіатричналікарня №3"медичну документаціюна ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; від КНП ХОР "Обласний психоневрологічний диспансер" медичну документаціюна ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 107, 187, 293-297, 299 ЦПК України,

у х в а л и в:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа - виконавчий комітет Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області, як орган опіки та піклування.

Призначити судовий розгляд справи у порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду на 10:00 годину 18.12.2023 в приміщенні Зміївського районного суду Харківської області.

Залучити адвоката через Харківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, у зв`язку з чим, доручити центру призначити адвоката для здійснення представництва ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та забезпечити його прибуття у судове засідання.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3" (вул. Академіка Павлова 46, м. Харків, 61068): медичну документацію на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 .

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Обласний психоневрологічний диспансер" (вул. М. Бажанова, 20, м. Харків, 61002): медичну документацію на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 .

Витребувану інформацію належить направити на адресу Зміївського районного суду Харківської області (вул. Адміністративна, 6, м. Зміїв, Чугуївський район, Харківська область, 63404) в десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

До початку судового розгляду учасники справи можуть подати докази.

В судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що до початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом. До початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС суд надсилає документи у справах або на офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.

У разі надсилання судом документів на адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом, ризики технічної неможливості доставки документа суду на відповідну адресу учасника судового процесу несе учасник судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 24.11.2023.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://court.gov.ua/sud2014/gromadyanam/csz/, http://court.gov.ua/fair/sud2014/.

Суддя: В. В. Овдієнко

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115160396
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —621/4429/23

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні