Ухвала
від 24.11.2023 по справі 911/3493/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження

"24" листопада 2023 р. Справа № 911/3493/23

Господарський суд Київської області у складі судді Щоткіна О.В., розглянувши матеріали позовної заяви у справі

за позовом Комунального підприємства «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» Боярської міської ради (08154, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Боярка, вул. Петра Сагайдачного, буд. 30)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ліс» (08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вул. Європейська, буд. 15)

про стягнення 44625,21 грн

встановив:

Комунальне підприємство «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» Боярської міської ради звернулося до Господарського суду Київської області через підсистему «Електронний суд» із позовною заявою від 17.11.2023 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ліс» про стягнення 44625,21 грн, з яких: 43614,84 грн основного боргу, 200,84 грн 3% річних та 809,53 грн інфляційних втрат.

Позовні вимоги обгрунтовані невиконанням відповідачем зобов`язання з оплати житлово-комунальних послуг, пов`язаних з обслуговуванням нежитлового приміщення, яке є частиною будинку № 134 по вулиці Білогородська у місті Боярка.

Розглянувши позовну заяву і додані до неї документи, суд установив, що підстави для залишення позовної заяви без руху та повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, позов відповідає процесуальним вимогам статей 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК України), а відтак суд приймає позовну заяву до розгляду і відкриває провадження у справі.

Згідно з пунктом 4 частини другої статті 176 ГПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Оскільки ціна поданого позову не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд вирішив розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною п`ятою статті 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Враховуючи те, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у цій справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за доцільне здійснювати розгляд справи без проведення судового засідання (без повідомлення учасників справи) за наявними у справі матеріалами.

Крім того у вступній частині позовної заяви позивач, окрім сторін, як учасників справи, зазначив третю особу на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Аллан».

Згідно з викладеними у позовній обставинами власником нежитлового приміщення, у якому здійснює свою господарську діяльність відповідач, є Товариство з обмеженою відповідальністю «Аллан».

Частиною другою статті 50 ГПК України передбачено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Так, предметом спору у справі є вимога позивача про стягнення з відповідача заборгованості за житлово-комунальні послуги, пов`язані з обслуговуванням нежитлового приміщення, яке є частиною будинку № 134 по вулиці Білогородська у місті Боярка. Оскільки, як стверджує позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю «Аллан» є власником зазначеного приміщення, суд дійшов висновку, що рішення у цій справі може вплинути на його права та обов`язки, у зв`язку з чим вважає доцільним залучити останнє до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Керуючись статтями 50, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 911/3493/23.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання (без виклику учасників справи).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Аллан» (08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вул. Європейська, буд. 15; код ЄДРПОУ 23576501).

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву із додержанням вимог статті 165 ГПК України п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали.

5. Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову із додержанням вимог статті 168 ГПК України п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали.

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив (відповідь) із додержанням вимог статті 166 ГПК України п`ять днів з дня отримання відзиву.

7. Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь із додержанням вимог статті 167 ГПК України п`ять днів з дня отримання відповіді.

8. Повідомити учасників справи про можливість подати заяви по суті справи та заяви з процесуальних питань поштою або в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@ko.arbitr.gov.ua) із застосуванням електронного підпису, або з використанням підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд».

9. Повідомити відповідача і третю особу, що відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Інформацію по справі, що розглядається, сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.В. Щоткін

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115162734
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 44625,21 грн

Судовий реєстр по справі —911/3493/23

Рішення від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні