Ухвала
від 23.11.2023 по справі 753/17203/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/17203/23

провадження № 2/753/7810/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" листопада 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі

головуючого судді Шаповалової К.В.

за участі: секретаря судового засідання Давидюк В.О.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши в підготовчому засіданні в залі суду за адресою: м.Київ, вул. О. Кошиця, 5а питання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

у вересні 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Дарницького районного суду міста Києва з позовом до ОСОБА_3 про визначення місця проживання дитини.

В обгрунтування позовної заяви позивач зазначила, що від шлюбу з відповідачем вони мають доньку - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Після розірвання шлюбу між сторонами (2020 рік), донька проживала разом із позивачкою. У травні 2023 року матір відповідача (бабуся дитини) взяла дитину до себе в гості на декілька днів та без відома позивачки передала її батьку. На день подачі заяви позивач не знає де перебуває її донька, спілкується з нею лише засобами телефонного зв`язку. Наразі позивач просить суд визначити місце проживання дитини ОСОБА_4 разом із матір`ю.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25 вересня 2023 року позовну заяву було передано для розгляду судді Шаповаловій К.В.

29 вересня 2023 року до суду надійшла відповідь з електронного реєстру територіальної громади м. Києва ГІОЦ/КМДА про те, що відповідач не значиться зареєстрованим ні за адресою: АДРЕСА_1 . ні за жодною іншою у м. Києві.

Відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному демографічному реєстрі, ОСОБА_3 значиться зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 .

04 жовтня 2023 року до суду надійшов витяг з реєстру територіального громади м. Києва про зареєстрованих/знятих з реєстрації осіб у житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до якого станом на 04 жовтня 2023 року у приміщенні зареєстрована одна особа - ОСОБА_5

11 жовтня 2023 року до суду від Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації надійшов лист, у якому зазначено, що ОСОБА_3 значиться зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 13 жовтня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання на 23 листопада 2023 року на 10:00 год.

У підготовче засідання 23 листопада 2023 року з`явилися позивач та представник позивача, відповідач до суду не з`явився, повістка, копія ухвали про відкриття провадження у справі та копія позовної заяви з додатками, адресовані йому, повернулися до суду з відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою". Представник позивача просив залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Службу у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації. Клопотання аргументоване тим, що позивач з донькою проживають на території Дніпровського району м. Києва і висновок щодо доцільності проживання дитини з матір`ю має видавати саме зазначений орган.

Згідно із частиною першою статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини четвертої статті 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Зважаючи на зміст позовних вимог та на виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, враховуючи, що місцем проживання позивача та спільної доньки сторін є: АДРЕСА_2 , що територіально відноситься до Дніпровського району м. Києва, суд вважає за необхідне залучити Службу у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

На підставі викладеного, керуючись статтями 53, 84, 187, 260, 274, 277, ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Службу у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації (м. Київ, вул. Харківське шосе, 4-а).

Зобов`язати Службу у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації надати на адресу суду письмовий висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 разом із матір`ю ОСОБА_1 .

Відкласти підготовче засідання на 11 січня 2024 року на 14:30 год. (м. Київ, вул. О. Кошиця, 5а, каб 123).

Копію даної ухвали надіслати сторонам у справі.

Роз`яснити третій особі, що вона має право подати пояснення щодо позову не пізніше десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали та копії позовної заяви та додатків до неї, а щодо відзиву - протягом п`яти днів з дня його отримання.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dr.ki.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя: К.В. Шаповалова

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115165408
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —753/17203/23

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні