Ухвала
від 10.04.2024 по справі 753/17203/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/17203/23

провадження № 2/753/1406/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" квітня 2024 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі:

головуючої судді Шаповалової К.В.,

за участісекретаря судового засідання Москаленко А.П.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 5а в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації,про визначення місця проживання дитини об`єднану в одне провадження зі справою за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, Дарницька районна в м. Києві Державна адміністрація, Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, Дніпровська районна у м. Києві державна адміністрація про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

у вересні 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Дарницького районного суду міста Києва з позовом до ОСОБА_3 про визначення місця проживання дитини.

В обгрунтування позовної заяви позивач зазначила, що від шлюбу з відповідачем вони мають доньку - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Після розірвання шлюбу між сторонами (2020 рік), донька проживала разом із позивачкою. У травні 2023 року матір відповідача (бабуся дитини) взяла дитину до себе в гості на декілька днів та без відома позивачки передала її батьку. На день подачі заяви позивач не знає де перебуває її донька, спілкується з нею лише засобами телефонного зв`язку. Наразі позивач просить суд визначити місце проживання дитини ОСОБА_4 разом із матір`ю.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25 вересня 2023 року позовну заяву було передано для розгляду судді Шаповаловій К.В.

29 вересня 2023 року до суду надійшла відповідь з електронного реєстру територіальної громади м. Києва ГІОЦ/КМДА про те, що відповідач не значиться зареєстрованим ні за адресою: АДРЕСА_1 . ні за жодною іншою у м. Києві.

Відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному демографічному реєстрі, ОСОБА_3 значиться зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 .

04 жовтня 2023 року до суду надійшов витяг з реєстру територіального громади м. Києва про зареєстрованих/знятих з реєстрації осіб у житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до якого станом на 04 жовтня 2023 року у приміщенні зареєстрована одна особа - ОСОБА_5

11 жовтня 2023 року до суду від Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації надійшов лист, у якому зазначено, що ОСОБА_3 значиться зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 13 жовтня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання на 23 листопада 2023 року на 10:00 год.

Ухвалою суду від 23 листопада 2023 року до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, було залучено Службу у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації та зобов`язано дану установу надати на адресу суду письмовий висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 разом із матір`ю ОСОБА_1 . Підготовче засідання було відкладено на 11 січня 2024 року на 14:30 год.

12 грудня 2023 року під головуванням судді Кулика С.В. було постановлено ухвалу, якою задоволено клопотання представника позивача - адвоката Проскуріна В.Г. та вирішено цивільну справу № 753/17189/23, яка знаходилась у провадженні судді Кулика С.В., за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, Дарницька районна в м. Києві Державна адміністрація, Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, Дніпровська районна у м. Києві державна адміністрація про визначення місця проживання дитини, об`єднати в одне провадження з цивільною справою № 753/17203/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, про визначення місця проживання дитини, присвоївши їм єдиний реєстраційний номер 753/17203/23.

25 грудня 2023 року вищезгадану справу було передано для розгляду судді Шаповаловій К.В.

08 лютого 2024 року від Служби у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації надійшов лист, у якому зазначено, що оскільки фактичним місцем проживання малолітнього ОСОБА_6 є: АДРЕСА_2 , що не відноситься до Дарницького району м. Києва, служба позбавлена можливості провести необхідну роботу для підготовки матеріалів на розгляд комісії з питань захисту прав дитина, а тому просить проводити подальший розгляд справи за відсутності їхнього представника та ухвалити рішення з максимальним врахуванням інтересів дитини.

Окрім того, 18 лютого 2024 року від Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації надійшов лист, у якому зазначено, що адміністрація просить проводити подальший розгляд справи за відсутності їхнього представника та ухвалити рішення з максимальним врахуванням інтересів дитини.

Підготовче засідання призначене на 13 лютого 2024 року було відкладено на 14 березня 2024 року на 15:30 год.

23 лютого 2024 року до суду від Служби у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації надійшов висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітніх ОСОБА_4 та ОСОБА_6 разом із матір`ю ОСОБА_1 .

Підготовче засідання призначене на 14 березня 2024 року не відбулося, у зв`язку із зайнятістю судді в іншому судовому процесі щодо розгляду клопотання прокурора Дарницької окружної прокуратури м. Києва про арешт майна. Згодом підготовче засідання було призначено на 10 квітня 2024 року.

У підготовче засідання призначене на 10 квітня 2024 року з`явилася позивач та представник позивача, підтримали заяву про виклик та допит свідка, а саме - матір позивачки, яка є бабусею малолітніх дітей щодо визначення місця проживання яких розглядається справа.

Відповідач до суду не з`явився, причини неявки суду не повідомляв, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. У матеріалах справи наявні заяви представників третіх осіб про розгляд справи за їх відсутності. Позивач та представник позивача не заперечували щодо закриття підготовчого провадження у справі та переходу до розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні судом були вирішені питання та вчинені процесуальні дії, передбачені статтею 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

У порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, визначені всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог статті 199 ЦПК України судом не встановлено, учасники процесу таких клопотань не заявляли.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись статтями 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації,про визначення місця проживання дитини об`єднану в одне провадження зі справою за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей та сім`ї Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, Дарницька районна в м. Києві Державна адміністрація, Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, Дніпровська районна у м. Києві державна адміністрація про визначення місця проживання дитини.

Розпочати розгляд справи по суті 10 квітня 2024 року у приміщенні Дарницького районного суду м. Києва (м. Київ, вул. О.Кошиця,5а, каб. 123), встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя К.В. Шаповалова

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118317041
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —753/17203/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні