Ухвала
від 24.11.2023 по справі 260/7054/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття пiдготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

24 листопада 2023 рокум. Ужгород№ 260/7054/23

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Ващиліна Р.О.

при секретарі судового засідання Павловій О.В.

за участю:

позивача: представник - не з`явився,

відповідача: представник - Станкович В.І.,

3-я особа: представник - не з`явився,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області" до Державної аудиторської служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Товариство з обмеженою відповідальністю "Санторіс" про визнання протиправним висновку про результати моніторингу закупівлі, -

В С Т А Н О В И В:

Державне підприємство "Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області" звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Державної аудиторської служби України, в якому просить визнати протиправним та скасувати висновок Державної аудиторської служби України про результати моніторингу публічної закупівлі №UA-2023-05-19-002685-а, оприлюднений 02.08.2023 на сайті електронної системи закупівель за веб-адресою: https://prozorro.gov.ua/tender/№UA-2023-05-19-002685-а.

В підготовчому судовому засіданні 18 вересня 2023 року до участі у справі в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, залучено Товариство з обмеженою відповідальністю "Санторіс".

24 листопада 2023 року представник позивача подав до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання без його участі.

Представники позивача та 3-ї особи у підготовче судове засідання не з`явилися.

Представник 3-ї особи про причину неявки в судове засідання суд не повідомив, хоча був належним чином проінформований про дату, час та місце судового розгляду.

Представник відповідача у засіданні суду 24 листопада 2023 року проти позову заперечила з мотивів, наведених у відзиві на позовну заяву №002500-17/10286-2023 від 08.09.2023.

З метою забезпечення всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення даної адміністративної справи протягом розумного строку в порядку підготовки справи до судового розгляду судом здійснено необхідні підготовчі дії, передбачені ч. 2 ст. 180 КАС України. В тому числі, судом встановлено строки для подання сторонами відзиву на позов, відповіді на відзив та заперечень.

11 вересня 2023, року відповідач подав через електронний кабінет в підсистемі "Електронний суд" відзив на позовну заяву №002500-17/10286-2023 від 08.09.2023, в якому проти задоволення позову заперечив з мотивів безпідставності такого. Так, зазначив, що за результатами проведеного моніторингу закупівлі виявлено недотримання учасником ТОВ "Санторіс" всіх вимог тендерної документації, зокрема щодо надання інформаційної довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають знання та досвід, необхідні для виконання робіт, в тому числі інженера-проектувальника, та копії дипломів працівників, що мають вищу освіту. 3-я особа у своїй тендерній пропозиції надала довідку, в якій зазначила інформацію про інженера з проектно-кошторисної роботи. Однак копію диплому такого працівника надано не було. Вважає, що замовник на стадії розроблення та затвердження тендерної документації не обмежений у своєму праві стосовно визначення необхідних умов, що дають змогу максимально ефективно оцінити подані учасниками тендерні пропозиції щодо їх відповідності предмету закупівлі. Проте сторони не можуть довільно трактувати умови тендерної документації в частині вибіркового виконання окремих її пунктів. Також в ході проведення моніторингу виявлено протиправну вимогу замовника надати договірну ціну у паперовому вигляді з супроводжувальним листом на фірмовому бланку із вихідними реквізитами, що є порушенням ч. 8 ст. 12 Закону України "Про публічні закупівлі".

15 вересня 2023 року позивач надіслав до суду відповідь на відзив, в якій з доводами відповідача не погоджується. Зазначає, що 3-я особа належним чином підтвердила кваліфікаційний рівень працівника, зокрема відповідним дипломом, а тому підстав для відхилення її тендерної пропозиції не було. Окрім того, вважає, що відповідач невірно трактує вимоги тендерної документації в частині зобов`язання подати договірну ціну у паперовому вигляді, оскільки така стосувалася тільки переможця закупівлі.

3-я особа у встановлений судом строк своїх пояснень щодо позову не надала.

Окрім того, з`ясовано, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; роз`яснено, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовано, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовано, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві; встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 183 КАС України, за результатами підготовчого провадження суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду по суті.

У зв`язку з вищенаведеним, враховуючи достатність письмових доказів, що містяться в матеріалах справи, суд дійшов висновку про необхідність закрити підготовче провадження та призначити адміністративну справу №260/7054/23 до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 180, 183, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Закрити підготовче провадження в адміністративній справі за позовом Державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області" до Державної аудиторської служби України , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Товариство з обмеженою відповідальністю "Санторіс" про визнання протиправним висновку про результати моніторингу закупівлі.

2. Призначити справу до судового розгляду по суті на 28 грудня 2023 року на 13:30 год. (засідання відбудеться за адресою: 88017, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Загорська, буд. 30).

З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

Ухвала оскарженню не підлягає. Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України.

Суддя Р.О. Ващилін

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115172869
СудочинствоАдміністративне
Сутьрезультати моніторингу закупівлі

Судовий реєстр по справі —260/7054/23

Рішення від 25.03.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р.О.

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р.О.

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р.О.

Ухвала від 25.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р.О.

Ухвала від 16.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні