Ухвала
від 20.11.2023 по справі 460/1619/19
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/1619/19

Провадження №2/944/125/23

УХВАЛА

про залучення третьої особи

20.11.2023 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Поворозника Д.Б.,

за участю секретаря судового засідання Климейко Л.Г.,

розглянувши увідкритому судовому засіданні в місті Яворові в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району до ОСОБА_1 , Мисливсько-рибальського господарства «Майдан», з участю Львівської спеціалізованоїпрокуратури у сфері оборони Західного регіону про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння,

встановив:

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина району звернулася до суду з даним позовом про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння, зокрема, просить зобов`язати ОСОБА_1 звільнити житлову площу, за адресою: АДРЕСА_1 , військового містечка № НОМЕР_1 на користь КЕЧ району.

15 листопада 2023 року Львівська спеціалізованапрокуратурау сферіоборони Західногорегіонуподала клопотання про залучення до участі в розгляді третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача Міністерство оборони України. Клопотання мотивоване тим, що предмет спору у даній справі, зокрема стосується витребування майна, яке належить державі, стосується прав та обов`язків Міністерства оборони України, оскільки таке є органом управління об`єктами державної власності.

Учасники справи в судове засідання не прибули.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд вважає можливим провести підготовче судове засідання за відсутності учасників справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи, що предмет спору у даній справі, стосується, зокрема, витребування майна, яке належить державі, відповідно стосується прав та обов`язків Міністерства оборони України, яке є органом управління об`єктами державної власності, а тому, суд вважає за необхідне залучити Міністерство оборони України до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст. 247, ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України,

ухвалив:

Залучити Міністерство оборони України у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача до участі в цивільній справі за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району до ОСОБА_1 , Мисливсько-рибальського господарства «Майдан», з участю Львівської спеціалізованоїпрокуратури у сфері оборони Західного регіону про визнання договору недійсним та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Міністерству оборони України копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Б. Поворозник

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено28.11.2023
Номер документу115181679
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —460/1619/19

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Рішення від 11.08.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 12.07.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні