Ухвала
від 27.11.2023 по справі 473/6598/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/6598/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття проадження у справі

"27" листопада 2023 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі судді Вуїва О.В., дослідивши матеріали адміністративної справи №473/6598/23 за позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України,

ВСТАНОВИВ:

27 листопада 2023 року Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України.

Справа, згідно п. 3 ч. 1 ст. 20, ч. 1 ст. 25, ст. 289 КАС України підсудна Вознесенському міськрайонному суду.

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогамст.ст. 160, 161 КАС України.

Підстав для відмовиу відкритті провадження по справі, залишення її без руху або повернення - не вбачається.

Одночасно представник позивача Хоржевський Д.Е. подав клопотання про проведення судового засідання за його участю та участю перекладача Кіпоренка Є.В. в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку EASYCON, а також участю відповідача в режимі відеоконференції з ДУ «Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України».

Також від представника відповідача Романенка П.В. надійшло клопотання про проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку EASYCON.

Клопотання мотивовані неможливістю особистої участі представника позивача, перекладача та представника відповідача в судовому засіданні у зв`язку з їх перебуванням за межами населеного пункту, де відбуватиметься розгляд справи, та перебуванням відповідача в ДУ «Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України».

Враховуючи вказані обставини, виходячи з того, що позов підлягає розгляду за обов`язкової участі сторін, їх представників та перекладача, а тому клопотання підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 171, 195, 289 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України до розгляду.

2. Відкрити провадження по справі №473/6598/23 за позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України.

3. Розгляд справи, яка відноситься до термінових адміністративних справ, проводити згідно параграфу 2 глави 11 КАС України з повідомленням (викликом) сторін.

4. Справу призначити до розгляду у судовому засіданні в приміщенні Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області (вул. Кібріка, 11, м. Вознесенськ, Миколаївська обл.) на 14 годину 00 хвилин 27 листопада 2023 року, про що повідомити сторони.

5.Провести врежимі відеоконференціїз використаннямсистеми відеоконференцзв`язкуEASYCONза участюпредставника позивачаХоржевського Д.Е.,перекладача КіпоренкаЄ.В.,представника відповідачаРоманенка П.В.та ДУ«Миколаївський пункттимчасового перебуванняіноземців таосіб безгромадянства,які незаконноперебувають вУкраїні ДМСУкраїни» заучастю відповідача ОСОБА_1 судове засідання з розгляду справи за позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України.

6.Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов до початку розгляду справи по суті.

7. Копію ухвали судді про відкриття провадження по справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресоюhttp://court.gov.ua/sud1407/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.В. Вуїв

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено28.11.2023
Номер документу115190303
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, з них примусового видворення іноземців та осіб без громадянства за межі України, їхнього затримання

Судовий реєстр по справі —473/6598/23

Постанова від 26.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 01.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Постанова від 29.11.2023

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні