Ухвала
від 28.11.2023 по справі 473/6598/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/6598/23

УХВАЛА

іменем України

"28" листопада 2023 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючого судді Вуїва О.В.,

за участю секретаря судового засідання Ціліциної О.В.,

розглянувши клопотання представника позивача Хоржевського Дмитра Едуардовича про проведення в режимі відеоконференції розгляду адміністративної справи за позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України,

ВСТАНОВИВ:

27 листопада 2023 року Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України.

Ухвалою Вознесенського міськрайонного суду від 27 листопада 2023 року відкрито провадження по справі та справу призначено до судового розгляду на 27 листопада 2023 року, 14 годину 00 хвилин, а в подальшому, за клопотанням представника відповідача, відкладено на 28 листопада 2023 року, 15 годину 00 хвилин.

У зв`язку з відкладенням розгляду справи представник позивача надіслав через систему «Елекронний суд» клопотання про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку EASYCON за його участю та участю перекладача, а також участю відповідача в режимі відеоконференції з ДУ «Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України».

Розглянувши клопотання, суд прийшов до наступного.

Згідно ч. 14 ст. 289 КАС України розгляд адміністративної справи з приводу затримання з метою ідентифікації та/або забезпечення примусового видворення за межі території України здійснюється судом за обов`язкової участі сторін, у тому числі може проводитися у режимі відеоконференції та з трансляцією з іншого приміщення, розташованого поза межами приміщення суду, в порядку, визначеному цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Оскільки розгляд справи не завершено, а учасники судового провадження та перекладач з об`єктивних причин не мають можливості прибути до Вознесенського міськрайонного суду для участі в розгляді справи, а тому суд вважає, що клопотання представника позивача про розгляд справи в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.195, 248, 289 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Провести в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку EASYCON за участю представника позивача Хоржевського Д.Е., перекладача Кіпоренка Є.В. та відповідача ОСОБА_1 , який перебуває в ДУ «Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України» судове засідання з розгляду справи за позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою забезпечення примусового видворення за межі території України, яке відкладено на 28 листопада 2023 року.

Копії ухвали невідкладно надіслати на адресу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області та ДУ «Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О. В. Вуїв

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115237406
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, з них примусового видворення іноземців та осіб без громадянства за межі України, їхнього затримання

Судовий реєстр по справі —473/6598/23

Постанова від 26.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 01.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Постанова від 29.11.2023

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні