Ухвала
від 27.11.2023 по справі 569/22182/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22182/23

УХВАЛА

27 листопада 2023 року Рівненський міський суд в особі судді Ковальова І.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Антонівська сільська рада Вараського району про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку,-

в с т а н о в и в :

В Рівненський міський суд 14 листопада 2023 року з заявою про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку, заінтересована особа Антонівська сільська рада Вараського району звернувся ОСОБА_1 .

У своїй заяві заявник просить суд встановити факт родинних відносин між ним та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме, що ОСОБА_2 , уродженка с.Підлісне Дубровицького району Рівненської області, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , є його, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 матір`ю; встановити факт належності Державного акту про право власності на земельну ділянку серії ВР №061485, виданого ОСОБА_2 , на підставі розпорядження голови Володимирецької РДА від 04 листопада 2003 року №396, площею 0,86 га, розташованої на території Великоцепцевицької сільської ради Володимирецького району, його матері - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту: 1) родинних відносин між фізичними особами; 2) перебування фізичної особи на утриманні; 3) каліцтва, якщо це потрібно для призначення пенсії або одержання допомоги по загальнообов`язковому державному соціальному страхуванню; 4) реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення; 5) проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу; 6) належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті; 7) народження особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту народження; 8) смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті;9) смерті особи, яка пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю або дають підстави вважати її загиблою від певного нещасного випадку внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Відповідно до ч.2 ст.315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Відповідно до ч.1 ст.316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

15 листопада 2023 року Рівненським міським судом зроблено запит до ВОМІРМП УДМС України в Рівненській області для перевірки місця реєстрації заявника по справі.

24 листопада 2023 року на адресу Рівненського міського суду надійшла відповідь ВОМІРМП УДМС України в Рівненській області на запит суду з якої вбачається, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець с.Підлісне Дубровицького району Рівненської області зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 з 29 січня 1997 року.

Відповідно до ч.9 ст.187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладені обставини, а також те, що заявник по справі зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , тому суд вважає за необхідне передати справу для розгляду до Сарненського районного суду Рівненської області за підсудністю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.28,31,187,353,354 ЦПК України,

суд,-

у х в а л и в:

Цивільну справу №569/22182/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Антонівська сільська рада Вараського району про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку передати до Сарненського районного суду Рівненської області (місцезнаходження: вул.Залоги, 5, Сарни, Рівненська область, 34504) за підсудністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя Рівненського

міського суду І.М.Ковальов

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115197338
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —569/22182/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні