Ухвала
від 28.12.2023 по справі 569/22182/23
САРНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сарненський районний суд

Рівненської області


Справа № 569/22182/23

2-о/572/255/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 грудня 2023 року

Суддя Сарненського районного суду Рівненської області Довгий І.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 звернувся із заявою про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку.

Ухвалою Рівненського міського суду від 27.11.2023 року матеріали вищевказаної справи передано на розгляд до Сарненського районного суду Рівненської області за підсудністю.

Перевіривши матеріали цивільної справи, суд дійшов наступного.

Згідно з ч. 1ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Ч. 1 ст. 316 ЦПК України передбачено, що заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Зареєстрованим місцем проживання заявника ОСОБА_1 згідно відповіді №5688/9132 від 20.11.2023 року відділу обліку моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання є АДРЕСА_1 .

На підставі розпорядження КМУ від 12 червня 2020 року №722-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Рівненської області» с. Підлісне Дубровицького району увійшло до Дубровицької територіально громади Сарненського району Рівненської області, через що зареєстроване місце проживання заявника знаходиться на території Сарненського району.

17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», згідно з якою в Україні утворено 136 нових районів та ліквідовано 490 старих.

Однак, місцеві загальні суди продовжать здійснювати розгляд справ у межах раніше діючого адміністративно-територіального устрою. Зокрема, у листі Голови Ради суддів від 22.07.2020 року 9рс-466/20-вих йдеться про те, що система судоустрою будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності, однак на практиці вона не завжди збігається з наявним адміністративно-територіальним поділом держави. Зміна адміністративно-територіального устрою може бути лише підставою для перегляду наявної системи судоустрою в порядку, визначеному Конституцією та законодавством України.

Отже, на даний час юрисдикція Дубровицького районного суду Рівненської області поширюється на територію с. Підлісне Сарненського району Рівненської області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно із ст. 32 ЦПК України - спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи наведене, справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку слід передати за підсудністю до Дубровицького районного суду Рівненської області.

Керуючись ст.ст. 27, 28, 31 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Цивільну справу за №569/22182/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем, встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку передати за підсудністю до Дубровицького районного суду Рівненської області (вул. Миру, 2А м. Дубровиця Рівненської області).

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дні вручення йому відповідної ухвали.

Суддя:

СудСарненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116046045
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —569/22182/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні