Ухвала
від 24.04.2024 по справі 569/22182/23
ДУБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №569/22182/23

У Х В А Л А

про залучення заінтересованих осіб

24 квітня 2024 року Дубровицький районний суд Рівненської області у складі:

головуючого - судді: Оборонової І.В.,

за участю секретаря: Волкодав А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дубровиця заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району Рівненської області про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем та встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Дубровицького районного суду Рівненської області, знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району Рівненської області про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем та встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку.

До початку розгляду справи від заявника надійшло клопотання, у якому він просить залучити до участі у справі, у якості заінтересованих осіб: Дубровицький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області. Клопотання просить розглянути без його участі.

Від представника заінтересованої особи до суду надійшла заява про розгляд справи без їх участі.

Відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу, розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч.3, ч.4 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованих осіб в ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

Частиною 3 ст.53 ЦПК України передбачено, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно п. 5 постанови Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 р. № 5 "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справ про встановлення фактів, які мають юридичне значення, у кожній справі після її порушення суддя зобов`язаний провести підготовчі дії, зокрема з`ясувати, які фізичні особи чи організації можуть бути заінтересовані у вирішенні даної справи і підлягають виклику в судове засідання, у необхідних випадках запропонувати заявнику та заінтересованим особам подати додаткові докази на підтвердження заявлених вимог чи заперечень проти них.

З урахуванням вищевикладеного, суд приходить до висновку за необхідне та доцільне клопотання ОСОБА_1 задоволити та залучити до участі в справі в якості заінтересованих осіб: Дубровицький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.53, 55, 294 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання ОСОБА_1 про залучення заінтересованих осіб по справі за його заявою, заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району Рівненської області про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем та встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку - задоволити.

Залучити до участі в справі №569/22182/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараського району Рівненської області про встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем та встановлення факту належності державного акту про право власності на земельну ділянку, у якості заінтересованих осіб:

-Дубровицький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Воробинська, буд.4, м.Дубровиця Сарненський район Рівненська область);

- Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області (вул. С. Петлюри, 37, м.Рівне).

Направити заінтересованимособам:Дубровицькому відділудержавної реєстраціїактів цивільногостану уСарненському районіРівненської областіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції таГоловному управліннюДержгеокадастру уРівненській областікопії ухвалита копіюзаяви про встановленняфакту родиннихвідносин ізспадкодавцем тавстановлення фактуналежності державногоакту проправо власностіна земельнуділянку з копіями доданих до неї документів.

У разі неможливості заінтересованим особам прибути у судове засідання, їм пропонується подати заяву про розгляд справи у їх відсутність.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1706/.

В Дубровицькому районному суді Рівненської області наявна технічна можливість для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Судове засідання відкласти на 15:00 год. 28 травня 2024 року

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя: підпис

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду

Суддя Дубровицького

районного суду

Рівненської області Оборонова І.В.

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118620624
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —569/22182/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Оборонова І.В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні