Ухвала
від 28.11.2023 по справі 948/1991/23
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/1991/23

Номер провадження 2/948/379/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

28.11.2023 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

в с т а н о в и л а :

у листопаді 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Машівського районного суду Полтавської області зі вказаною позовною заявою, мотивованою тим, що в жовтні 2023 ним отримано лист від приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Шуби А.Ф., в якому остання повідомила, що 25.08.2023 заведена спадкова справа після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 . Вказаним листом позивачу повідомлено, що ОСОБА_3 склала 21.10.2010 року заповіт на ім`я ОСОБА_1 .

Про наявність заповіту позивачу стало відомо лише із вказаного листа приватного нотаріуса.07.11.2023 року ОСОБА_1 звернувся із заявою про прийняття спадщини до нотаріуса, яка того ж дня видала постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії.

У зв`язку з викладеним, позивач просить суд визнати поважними причинами пропуску строку для прийняття спадщини та визначити йому додатковий тримісячний строк для подання заяви про прийняття спадщини після померлої ОСОБА_3 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно до ч. 4 п. 2 ст. 274 ЦПК України справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки спір стосується спадкування.

Крім того, вважаю необхідним вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме, приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Шуби А.Ф.

Керуючись ст.ст. 13, 53, 19, 187, 274 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Шубу А.Ф. ( АДРЕСА_3 ).

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання на 09 год. 00 хв. 25 грудня 2023 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 116.

Роз`яснити,що відповідачмає правоподати відзивна позові всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву у п`ятиденний строк з дня отримання позову або відзиву, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень щодо позову або відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до закінчення підготовчого провадження.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115220367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —948/1991/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні