Ухвала
від 28.11.2023 по справі 393/757/23
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/757/23

пров. 2/393/231/23

У Х В А Л А

28 листопада 2023 року смт Новгородка

Суддя Новгородківського районного суду Кіровоградської області Добрострой О.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Металургійної районної ради у місті Кривому Розі в особі органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_3 звернувся до суду з вищевказаним позовом та просить: 1) позбавити відповідача батьківських прав відносно її доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; 2) визначити місце проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з позивачем.

Вивчивши матеріали справи, суддею встановлено, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки вона не відповідає вимогам ч.6 ст.14, п.2ч.3 ст.175, ч.4 ст.177 ЦПК України.

Відповідно до ч.4ст.177ЦПКУкраїни до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

За змістом ч.2 ст.4 Закону України ''Про судовий збір'' ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2684х0,4=1073,60).

Згідно ч.3 ст.6 Закону України ''Про судовий збір'' у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Дана позовна заява містить дві самостійні вимоги немайнового характеру, а тому позивач повинен був сплатити судовий збір у сумі 2147,20 грн. (1073,60х2=2147,20). Проте, у додатках до позовної заяви відсутні докази сплати судового збору.

Таким чином, позивачу необхідно сплатити судовий збір у сумі 2147,20 грн., на підтвердження чого надати до Новгородківського районного суду оригінал квитанції. Реквізити для сплати судового збору: отримувач коштів ГУК у Кіровоградській області 22030101, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37918230, банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.), код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача UA558999980313121206000011535, кодкласифікації доходів бюджету 22030101.

Крім того, відповідно до п.2ч.3 ст.175ЦПКУкраїни позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно зч.ч.1,2,4ст.14ЦПК Україниу судахфункціонуєЄдина судоваінформаційно-телекомунікаційнасистема. Позовнітаіншізаяви,скаргитаінші передбаченізакономпроцесуальнідокументи,щоподаютьсядо судуіможутьбути предметомсудовогорозгляду,впорядкуїх надходженняпідлягаютьобов`язковій реєстраціїв Єдинійсудовійінформаційно-телекомунікаційнійсистемівдень надходженнядокументів. Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч.6 ст.14 ЦПК Україниадвокати,нотаріуси,державнітаприватні виконавці,арбітражнікеруючі,судовіексперти,органи державноївлади таінші державніоргани,органимісцевогосамоврядування,іншіюридичні особиреєструютьсвої електроннікабінетив Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистемі абоїїокремійпідсистемі (модулі),щозабезпечуєобмін документами,вобов`язковомупорядку.Іншіособиреєструють своїелектронні кабінетив Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистеміабо їїокремій підсистемі(модулі),щозабезпечує обміндокументами,вдобровільномупорядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат. Якщо реєстрація електронного кабінету у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суперечить релігійним переконанням особи, яка зобов`язана його зареєструвати відповідно до цієї частини, передбачені цим Кодексом процесуальні наслідки звернення до суду такою особою без реєстрації електронного кабінету у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду не застосовуються за умови, що особа заявила про такі обставини одночасно із поданням відповідного документа шляхом подання окремої обґрунтованої письмової заяви.

Таким чином, у відповідності до ч.6 ст.14 ЦПК України, адвокат Бурлаченко С.Ю., який є представником позивача, в обов`язковому порядку повинен реєтруватися в електроному кабінеті у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі) та зазначати про це у позовній заяві при зверненні до суду. Проте, адвокат Бурлаченко С.Ю. вказану інформацію у позовній заяві не зазначив. Адвокат Бурлаченко С.Ю. не надавав письмову заяву із зазначенням обставин та обґрунтуванням, які суперечили б його релігійним переконанням, не реєструвати електронний кабінет у Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистемі абоїї окремійпідсистемі (модулі).Крім того,позовназаява неміститьвідомостейпро наявність(відсутність)електронногокабінету упозивача,відповідача татретьої особи.

За таких підстав, позовну заяву необхідно залишити без руху, оскільки позивачем не сплачено судовий збір, а позов подано представником позивача адвокатом Бурлаченко С.Ю., який відповідно до ч.6 ст.14 ЦПК України зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його. При цьому, адвокату ОСОБА_3 роз`яснити, що він в обов`язковому порядку повинен зареєструвати електронний кабінет у Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистемі,про що надати відомості до Новгородківськогорайонного суду Кіровоградської області. Крім того, позивачу або представнику позивача ОСОБА_3 необхідно надати відомості до суду про наявність (відсутність) електронного кабінету у позивача, відповідача та третьої особи, а також надати оригінал квитанції про сплату судового збору.

Згідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Відповідно до ч.2 ст.185 ЦПК Українив ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 14 цього Кодексу.

Відповідно до п.13 ч.1 ст.353 ЦПК України окремо від рішення суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо визначення розміру судових витрат.

Керуючись ч.6 ст.14, п.2 ч.3 ст.175, ч.4 ст.177, ст.ст.185, 258-261, 354 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Металургійної районної ради у місті Кривому Розі в особі органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком - залишити без руху.

Надати позивачу для усунення недоліків позовної заяви строк десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення зазначених недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, вона буде вважатись неподаною та повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи,якому ухваласуду не була врученау деньїї проголошенняабо складення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.С. Добрострой

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115224076
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —393/757/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні