Ухвала
від 11.03.2024 по справі 393/757/23
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/757/23

пров. 2/393/34/24

УХВАЛА

11 березня 2024 року смт Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого судді Добрострой О.С.,

при секретарі судового засідання Панькіній Т.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт Новгородка за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Металургійної районної ради у місті Кривому Розі, як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини разом з батьком,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_3 звернувся до суду із вищевказаним позовом.

Ухвалою суду від 11.12.2023р. відкрито провадження у справі та вирішено здійснювати її розгляд за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 15.01.2024р. продовжено строк проведення підготовчого провадження у даній справі на тридцять днів та відкладено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 14.02.2024р. відкладено підготовче засідання на 11.03.2024р.

Позивач та його представник ОСОБА_3 у підготовче засідання не з`явилися про дату, час та місце його проведення повідомленні належним чином. У заяві від 11.03.2024р. представник позивача Бурлаченко С.Ю. просить суд витребувати у виконавчого комітету Металургійної районної ради у місті Кривому Розі в особі органу опіки та піклування висновок стосовно заявлених позовних вимог.

Відповідач у підготовче засідання не з`явилася, про дату, час та місце його проведення повідомлена належним чином. Заяв, клопотань, відзив до суду не подавала.

Представник третьої особи у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце його проведення повідомлений належним чином. Заяв, клопотань до суду не подавав.

Суд, встановив наступне.

24.02.2022р. відповідно до Закону України ''Про правовий режим воєнного стану'' указом Президента України № 64/2022 24.02.2022р. в Україні введено воєнний стан, термін якого продовжено з 05 години 30 хвилин 14 лютого 2024 року строком на 90 діб.

Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022р. № 69/2022 в Україні запроваджено загальну мобілізацію.

Згідно з ст.23 Закону України ''Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію'' не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов`язані: жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

Відповідно до ч.1, ч3 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи те, що позивач є призовного віку і у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову він не підлягатиме призову на військову службу під час мобілізації в особливий період, то суд вважає за необхідне залучити до участі в розгляді даної справи в якості третьої особи, яка не заявляєсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача Металургійно-Довгинцівський об`єднаний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу, який є органом військового управління, що забезпечує виконання законодавства з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Відповідно доч.4,ч.5ст.19СКУкраїни прирозглядісудом спорівщодопозбавлення батьківськихправ обов`язковоює участьоргану опікита піклування,представленогоналежноююридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Таким чином, враховуючи зміст ч.5 ст.19 СК України, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає, що необхідно зобов`язати виконавчий комітет Металургійної районної ради у місті Кривому Розі, як орган опіки та піклування, надати до суду висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав відповідача відносно її доньки ОСОБА_4 , а тому вказане клопотання представника позивача ОСОБА_3 підлягає задоволенню.

Відповідно доп.2,п.3ч.2ст.198ЦПКУкраїнисуд відкладаєпідготовче засіданнявмежахвизначеного цимКодексомстрокупідготовчогопровадженняувипадках: 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначенічастиною другоюстатті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищевикладене та те, що до участі в справі залучено в якості третьої особи, яка не заявляєсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача, Металургійно-Довгинцівський об`єднаний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу, а також зобов`язано виконавчий комітет Металургійної районної ради у місті Кривому Розі, як орган опіки та піклування, надати до суду висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав відповідача відносно її доньки ОСОБА_4 , то суд вважає, що підготовче засідання підлягає відкладенню.

На підставівикладеного,керуючись п.2, п.3ч.2ст.198ЦПК України суд,

П О С Т А Н О В И В:

Зобов`язати виконавчий комітет Металургійної районної ради у місті Кривому Розі, як орган опіки та піклування, надати до Новгородківського районного суду Кіровоградської області в строк до 12.04.2024р. висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно її доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Залучити до участі в справі №393/757/23 в якості третьої особи, яка не заявляєсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача, Металургійно-Довгинцівський об`єднаний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу.

Відкласти підготовче засідання на 10.00 год. 16.04.2024р.

Направити третій особі, яка не заявляєсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача, Металургійно-Довгинцівському об`єднаному районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу копію позовної заяви з додатками та запропонувати подати пояснення щодо позову в строк п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С.Добрострой

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117543566
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —393/757/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні