Ухвала
від 27.11.2023 по справі 205/7725/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

27.11.2023 Єдиний унікальний номер 205/7725/23

Справа № 205/7725/23

Провадження № 2/205/2728/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2023 року м. Дніпро

Ленінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Федотової В.М.,

при секретарі Кривозуб О.С.,

за участю позивача ОСОБА_1 , представника позивача адвоката Борсук В.М., представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Старовойтової О.Е., представника відповідача ОСОБА_3 адвоката Благодєтєлєвої Є.Я.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ленінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває вищевказана цивільна справа.

27.11.2023 року представник позивача адвокат Борсук В.М. надав до суду заяву у якій просив замінити первісних відповідачів по справі ОСОБА_3 та ОСОБА_2 на належного відповідача: КНП «Міська дитяча клінічна лікарня № 6» ДМР, оскільки безпосередній заподіював шкоди (працівник) юридично втілює волю осіб, з якими він пов`язаний трудовим договором (контрактом), а тому його вина визнається виною роботодавця. Також просив залучити до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача: ДМР, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 .

Позивач та її представник у підготовчому судовому засіданні просили задовольнити клопотання про заміну первісних відповідачів на належного відповідача та залучення третіх осіб.

Представник відповідача ОСОБА_2 адвокат Старовойтова О.Е. та представник відповідача ОСОБА_3 адвокат Благодєтєлєва Є.Я. у підготовчому судовому засіданні проти задоволення клопотання в частині заміни первісних відповідачів на належного не заперечували. Щодо залучення відповідачів у якості третіх осіб заперечували, зазначили, це може призвести до затягування розгляду справи.

Суд, заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи та клопотання представника позивача, дійшов висновку про задоволення вказаного клопотання з огляду на наступне.

Згідно із ч. 1 ст.2ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Положеннями ч. 2 ст. 51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Частиною 1 статті 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи наведене, характер спірних правовідносин, а також те, що позивач є вільним у визначенні кола суб`єктного складу сторін у справі, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача, замінити первісних відповідачів по справі ОСОБА_3 та ОСОБА_2 на належного відповідача: КНП «Міська дитяча клінічна лікарня № 6» ДМР, а також залучити до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача: ДМР, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 51, 53, 260, 353 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Клопотання представникапозивача адвоката Борсук В.М. про заміну первісних відповідачів по справі на належного та залучення до участі у справі в якості третіх осібна сторонівідповідача задовольнити.

Замінити неналежних відповідачів ОСОБА_3 , ОСОБА_2 у цивільній справі № 205/7725/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення, на належного відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча клінічна лікарня № 6» Дніпровської міської ради, ЄДРПОУ: 01985127, м. Дніпро, вул. Караваєва, буд. 68.

Залучити у цивільній справі № 205/7725/23 в якості третіх осіб на стороні відповідача:

- Дніпровську міську раду, м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 75;

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відкласти підготовче судове засідання на 22грудня 2023року на10годину 00хвилин у зв`язку із заміною первісних відповідачів на належного та залученням до справи третіх осіб.

Направити належному відповідачу копію ухвали, судову повістку та копію позовної заяви з додатками та роз`яснити право на участь у справі.

Направити залученим третім особам копію ухвали, судову повістку та копію позовної заяви з додатками та роз`яснити право на участь у справі.

Роз`яснити залученим третім особам їх право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч. ч. 3 6 ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити належному відповідачу його право на подання відзиву на позовну заяву та заперечення на відповідь на відзив з дотриманням вимог, встановлених ст.ст. 178, 180 ЦПК України.

У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя: Федотова В.М.

.

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115225599
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —205/7725/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні