Ухвала
від 27.11.2023 по справі 671/2622/23
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/2622/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 листопада 2023 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Подіновська Г.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви поданої керівником Волочиської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Хмельницької обласної ради, Національної служби здоров`я України, до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

встановила:

Керівник Волочиської окружної прокуратури звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою.

Суддею встановлено, що дана позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, серед іншого, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

У даній позовній заяві такі відомості відсутні.

Крім того, керівник Волочиської окружної прокуратури просить залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради.

За змістом ч.ч. 1, 4 ст. 53 ЦПК України третіх осіб може бути залучено до участі у справі за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Тому, у позовній заяві необхідно зазначити на яких підставах слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради.

Згідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

За таких обставин, приходжу до висновку, що позовну заяву подану керівником Волочиської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Хмельницької обласної ради, Національної служби здоров`я України, до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення, необхідно залишити без руху та надати керівнику Волочиської окружної прокуратури строк для усунення вищевказаних недоліків тривалістю п`ять днів з дня вручення ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 260, 261, 272 ЦПК України,

постановила:

Позовну заяву подану керівником Волочиської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Хмельницької обласної ради, Національної служби здоров`я України, до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення - залишити без руху, надавши керівнику Волочиськоїокружної прокуратури строк для усунення недоліків тривалістю п`ять днів з дня отримання ухвали.

У випадку невиконання вказаних вимог суду, дана позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута керівнику Волочиської окружної прокуратури.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Подіновська

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115238624
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —671/2622/23

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні