Ухвала
від 05.12.2023 по справі 671/2622/23
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/2622/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

05 грудня 2023 року суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Подіновська Г.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви, поданої керівником Волочиської окружної прокуратури (місцезнаходження: 31200, Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Слави, 8) в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Хмельницької обласної ради (місцезнаходження: 29005, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 2), Національної служби здоров`я України (місцезнаходження: 04073, м. Київ, просп. Степана Бандери, 19), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради (місцезнаходження: 29000, м. Хмельницький, вул. Пілотська, 1) до ОСОБА_1 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 ) про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

встановила:

Керівник Волочиської окружної прокуратури Стецюк С.І. звернувся до суду з позовною заявою поданою в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Хмельницької обласної ради, Національної служби здоров`я України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення з відповідачів солідарно на користь позивачів витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення в сумі 6721,12 грн.

Подана позовна заява за формою і змістом відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та відсутні підстави для повернення заяви чи для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України. Справа підсудна Волочиському районному суду Хмельницької області.

Позивачі звільнені від сплати судового збору на підставі п. 6 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе відкрити провадження в справі, а її розгляд, з урахуванням положень ст. 274 ЦПК України, як малозначної справи, проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 53, 187, 274 ЦПК України, суддя

ухвалила:

Позовну заяву, подану керівником Волочиської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Хмельницької обласної ради, Національної служби здоров`я України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради.

Справу розглянути в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 03 січня 2024 року на 11 год. 00 хв. в приміщенні Волочиського районного суду Хмельницької області за адресою: 31200, Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Слави, 8, про що повідомити учасників справи.

Відповідачам встановити строк у п`ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, в порядку, визначеному ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивачі мають право подати до суду відповідь на відзив в порядку, визначеному ст. 179 ЦПК України, а відповідачі заперечення в порядку, визначеному ст. 180 ЦПК України.

Встановити позивачам строк на подачу до суду відповіді на відзив п`ять днів з дня отримання відзиву на позов, а відповідачам встановити строк на подачу до суду заперечень п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам їх обов`язок надіслати копію відповіді на відзив та копію заперечення з доданими до них документами іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Третя особа має право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду письмові пояснення у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Учасники процесу відповідно до положень ст. 39 ЦПК України мають право заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу з підстав, зазначених у статтях 36, 37, 38 цього Кодексу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://vl.km.court.gov.ua./sud2203/gromadyanam/csz.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачам та третій особі також копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Г.В.Подіновська

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115458353
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —671/2622/23

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні