Ухвала
від 29.11.2023 по справі 939/1857/23
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/1857/23

УХВАЛА

29 листопада 2023 рокусмт Бородянка

Суддя Бородянського районного суду Київської області Унятицький Д.Є., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Бородянська селищна рада Бучанського району Київської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною заявою, просив визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с Бичева Любарського району Житомирської області, недієздатним, встановити над ним опіку, призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , його опікуном.

01 серпня 2023 року відкрите провадження у зазначеній справі.

Згідно зі ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справи проводиться судом за обов`язковою участю адвоката, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, стосовно яких розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне доручити Вишневському місцевому центру з надання безоплатної вторинної допомоги призначити адвоката особі, стосовно якої вирішується питання про визнання недієздатною з метою забезпечення її прав та законних інтересів.

Керуючись ст. 293, 299 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Доручити Вишневському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги призначити ОСОБА_2 адвоката для надання безоплатної правничої допомоги в обсязі, передбаченому нормами Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», для участі в цивільній справі.

Копію ухвали невідкладно направити для виконання Вишневському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги (ІНФОРМАЦІЯ_3) і заінтересованій особі.

Головуючий-суддяД. Унятицький

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115255297
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —939/1857/23

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні