Ухвала
від 29.11.2023 по справі 214/9338/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/9338/23

2/214/5028/23

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншому суду

29 листопада 2023 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Попов В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «КРЕДИТ-КАПІТАЛ» про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів, треті особи Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дубенський відділ державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою, в якій просить визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис №26612, вчинений 30 квітня 2021 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Євгеном Михайловичем про стягнення з неї на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «КРЕДИТ-КАПІТАЛ» заборгованості у розмірі 45116 грн. 50 коп., а також стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «КРЕДИТ-КАПІТАЛ» на її користь стягнуті за вказаним виконавчим написом грошові кошти у розмірі 21144 грн. 92 коп. та понесені судові витрати.

Разом ізпозовною заявоюпозивачем булоподано досуду заявупро забезпеченняданого позову,в якійостання проситьв порядкузабезпечення позовузупинити стягненняу виконавчомупровадженні ВП №66362706, відкритому Дубенським відділом державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на підставі вказаного вище виконавчого напису.

Однак, дослідивши матеріали справи за зазначеним позовом, суд уважає, що така непідсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, виходячи з наступного.

За змістом ч. 2ст. 27 ЦПК Українипозови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Водночас, відповідно до ч. 12ст. 28 ЦПК Українипозови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягнутого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Так, як убачається з матеріалів справи, позивач звернулась до суду за місцем свого проживання вважаючи його місцем виконання виконавчого напису, між тим, суд зазначає наступне.

Згідно ч.ч. 1, 2ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження»виконавчі діїпровадяться державнимвиконавцем замісцем проживання,перебування,роботи боржникаабо замісцезнаходженням йогомайна.Право виборумісця відкриттявиконавчого провадженняміж кількомаорганами державноївиконавчої служби,що можутьвчиняти виконавчідії щодовиконання рішенняна території,на якупоширюються їхніфункції,належить стягувачу.Приватний виконавецьприймає довиконання виконавчідокументи замісцем проживання,перебування боржника-фізичної особи,за місцезнаходженнямборжника -юридичної особиабо замісцезнаходженням майнаборжника. Виконавчідії увиконавчих провадженнях,відкритих приватнимвиконавцем увиконавчому окрузі,можуть вчинятисяним навсій територіїУкраїни. Виконання рішення,яке зобов`язуєборжника вчинитипевні дії,здійснюється виконавцемза місцемвчинення такихдій. Виконавець має право вчиняти виконавчі дії щодо звернення стягнення на доходи боржника, виявлення та звернення стягнення на кошти, що перебувають на рахунках боржника у банках чи інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах у депозитарних установах на території, на яку поширюється юрисдикція України.

За вимогами ч. 3 ст.68Закону України«Про виконавчепровадження» про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника виконавець виносить постанову, яка надсилається для виконання підприємству, установі, організації, фізичній особі, фізичній особі - підприємцю, які виплачують боржнику відповідно заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи.

Так, як убачається зі змісту позовної заяви, позивач працює, у зв`язку із чим отримує від відділу освіти виконкому Покровської районної у місті ради (Україна, 50014, Дніпропетровська область,м. Кривий Ріг,вул. Шурупова,буд. 2) заробітну плату, з якої відраховуються кошти у виконання вказаного вище виконавчого напису за ВП №66362706.

Зазначене свідчить про те, що у розумінні ч. 12 ст. 28 ЦПК України виконання виконавчого напису, який оскаржує позивач, здійснюється за місцем отримання нею доходу, яке розташовано в Покровському районі м. Кривого Рогу.

Даних про виконання виконавчого напису на території саме Саксаганського району м. Кривого Рогу матеріали справи не містять.

Таким чином, зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку, що дана позовна заява не підсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 31 ЦПК Українисуд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, за встановлених обставин, враховуючи, що місцем виконання виконавчого напису, який оскаржує позивач, є місце отримання нею доходів, що розташоване у Покровському районі м. Кривого Рогу, її позовна заява підлягає передачі до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Передати на розгляд Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «КРЕДИТ-КАПІТАЛ» про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів, треті особи Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дубенський відділ державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня її складення.

Суддя В.В. Попов.

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115258582
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів,

Судовий реєстр по справі —214/9338/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні