Ухвала
від 14.02.2024 по справі 214/9338/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/9338/23

2-з/212/11/24

У Х В А Л А

14 лютого 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі: головуючого судді Борис О.Н., за участі секретаря судового засідання Годунової В.Г., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України без повідомлення осіб та без фіксації судового засідання за допомогою звукозаписувальних технічних засобів,заяву позивача ОСОБА_1 про забезпеченняпозову у цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит - Капітал»</a>, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів, треті особи приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дубенський відділ державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,-

встановив:

Позивач звернулася до суду із позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит - Капітал»</a>, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів.

Ухвалою суду 14 лютого 2024 року у справі відкрито провадження та визначено проводити розгляд справи у спрощеному позовному провадження без повідомлення учасників справи.

Одночасно з пред`явленням вказаного позову представником позивача подано до суду заяву про забезпечення позову.

У даній заяві заявник просить суд зупинити стягнення за виконавчим написом, який був виданий 30.04.2021 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенко Є.М., зареєстрований в реєстрі за №26612 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит Капітал» заборгованості в розмірі 45116,50 грн. по якому відкрито виконавче провадження.

Заяву обґрунтовано тим, що зупинення стягнення за виконавчим написом, стало необхідним у зв`язку з тим, що позивачем оспорюється вчинений приватним нотаріусом Остапенко Є.М. виконавчий напис, на підставі якого проводяться виконавчі дії, і у випадку невжиття таких заходів існує загроза втрати позивачем грошових коштів та утруднення їх повернення у разі задоволення позову, що ускладнить та в подальшому зробить неможливим виконання рішення суду у справі.

Розглянувши заяву та матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

У відповідності до ч.1 ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Згідно п.6 ч.1 ст. 150 ЦПК України позов забезпечується зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку.

У відповідності до роз`яснення наданого Пленумом Верховного Суду України в п. 1 постанови«Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»від 22.12.2006 року № 9, в якій також зазначено, що забезпечення позову - це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог.

В п. 4 зазначеної вище постанови Пленуму Верховного Суду України зазначено, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

Так, позивачем ОСОБА_1 оскаржується виконавчий напис, який був виданий 30.04.2021 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенко Є.М., на підставі якого відкрито виконавче провадження №66362706 від 04.08.2021 року та проводиться виконавчі дії.

Тому враховуючи те, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позовних вимог, беручи до уваги позовні вимоги позивача викладені в позовній заяві, суд вважає заяву про забезпечення позову такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.149,150,153,353,354 ЦПК України, суд, -

постановив:

Заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит - Капітал»</a>, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів, треті особи приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дубенський відділ державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції - задовольнити.

Зупинити стягнення за виконавчим написом, який був виданий 30 квітня 2021 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенко Є.М. зареєстрований в реєстрі за №26612 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит Капітал» заборгованості в розмірі 45116,50 грн. по якому 04.08.2021 відкрито виконавче провадження за №66362706.

Копію ухвалинаправити до Дубенського відділудержавної виконавчоїслужби уДубенському районіРівненської областіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції -для виконання, ОСОБА_1 ,ТОВ «Фінансовакомпанія «Кредит-Капітал»,приватному нотаріусуОстапенко Є.М. - для відома.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі за допомогою ЄСІТС «Електронний кабінет», а у разі відсутності на офіційну електронну адресу або засобами поштового зв`язку

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень, з негайним повідомленнямсуду про наслідки виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15-ти днів з дня її складення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду. Учасник справи, якому копія ухвали суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії відповідної ухвали суду. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала суду складена та підписана 14 лютого 2024 року.

Суддя О. Н. Борис

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116974282
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення безпідставно набутих коштів,

Судовий реєстр по справі —214/9338/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Борис О. Н.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні