Ухвала
від 28.11.2023 по справі 641/7552/21
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/1758/2023 Справа № 641/7552/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 листопада 2023 року м. Харків

Комінтернівський районний суд міста Харкова в складі:

головуючого судді Онупко М.Ю.,

за участю секретаря Антіпової К.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні вприміщенні судувм.Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Страхову компанію «Альфа-Гарант», треті особи: Страхова компанія «Альфа-Гарант», ПАТ «Страхова Группа «ТАС», ОСОБА_3 про стягнення матеріальної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

До суду в інтересах позивача ОСОБА_1 , звернувся представник адвокат Сніжко П.В., з позовною заявою в якій просив стягнути з ОСОБА_2 на користь позивача матеріальну шкоду, заподіяну пошкодженням автомобіля HYUNDAI I20 державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась 04.10.2018 року у розмірі 99000,00 грн.

19.01.2022представникпозивача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 надав до суду клопотання про призначення експертизи, проведення якої просив доручити експертам національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», та на вирішення зазначеної експертизи поставити таке питання: яка сума матеріального збитку, нанесеного власнику автомобіля Hyundai i20, д.н.з. НОМЕР_1 , в наслідок його пошкодження в результаті ДТП, яке сталося 04.10.2018 року о 20 год. 28 хв. в м. Харків, вул. Героїв Праці, в районі будинку № 7.

В обґрунтування клопотання зазначив, що з метою визначення ринкової вартості транспортних засобів необхідно кваліфіковано визначити розмір завданого позивачу матеріального збитку внаслідок ДТП. Результати експертизи можуть вплинути на визначення розміру заподіяної шкоди, що відповідно має значення для вирішення розгляду справи по суті.

Позивач до судового засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник позивача ОСОБА_4 до судового засідання не з`явився, надав до суду заяву про проведення судового засідання за його відсутності та відсутності позивача, раніше подане клопотання про призначення експертизи підтримав та просив задовольнити.

До судового засідання відповідач ОСОБА_2 тайого представник не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Представник відповідача СК «Альфа-Гарант» в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

До судового засідання треті особи СК «Альфа-Гарант», ПАТ «Страхова Группа «ТАС», ОСОБА_3 не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч. 1 ст.103ЦПКУкраїни суд призначає експертизу у справі за сукупністю таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Порядок призначення судової експертизи у науково-дослідних судово-експертних установах Міністерства юстиції України, обов`язки, права та відповідальність судового експерта, організація проведення експертиз та оформлення їх результатів визначається Законом України «Про судову експертизу», Цивільним процесуальним кодексом, Інструкцією про призначення та проведення судових експертиз та науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та іншими нормативно-правовими актами з питань судової експертизи.

За такихобставин зметою об`єктивного,та всебічногорозгляду справи,та виходячиз того,що длявирішення питаннящодо вартостіпошкодженого рухомого майнапотрібні спеціальнізнання,судприходить довисновку,щоклопотанняпредставника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 підлягає задоволенню та у справі необхідно призначити судову автотоварознавчу експертизу за матеріалами справи.

В зв`язку з призначенням експертизи, суд відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України, зупиняє провадження по справі на час проведення експертизи.

Оплату витрат суд покладає на позивача.

Керуючись ст.ст. 103-105,107, 108, 112 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представникапозивача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 про призначеннясудової автотоварознавчої експертизи - задовольнити.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Страхову компанію «Альфа-Гарант», треті особи: Страхова компанія «Альфа-Гарант», ПАТ «Страхова Группа «ТАС», ОСОБА_3 про стягнення матеріальної шкоди судову автотоварознавчу експертизу за матеріалами справи, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Яка вартість матеріальних збитків, завданих власнику автомобіля Hyundai i20, д.н.з. НОМЕР_1 , з урахуванням коефіцієнту фізичного зносу вказаного транспортного засобу, та без урахуванняподатку надодану вартість, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 04.10.2018 року?

2.Яка вартість відновлювального ремонту транспортного засобу Hyundai i20, д.н.з. НОМЕР_1 , внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 04.10.2018 року?

Проведення експертизи доручити експертам Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України.

Попередити експерта, що безпосередньо буде проводити дослідження, про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи.

Витрати по оплаті проведення судової експерти зи покласти на ОСОБА_1 .

Провадження по справі № 641/7552/21зупинити до одержання результатів експертизи.

Ухвалу може бути оскаржено в частині зупинення провадження у справі до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -М. Ю. Онупко

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115259550
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —641/7552/21

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Маньковська О. О.

Ухвала від 11.10.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Маньковська О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні