Ухвала
від 29.11.2023 по справі 716/1897/23
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/1897/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.11.2023 м. Заставна

Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Сірик І.С.

секретар судового засідання Барабащук О.А.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні заяву представника позивача ОСОБА_1 про заміну неналежного відповідача,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Юрковецької сільської об`єднаної територіальної громади Чернівецького району Чернівецької області в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Малітовська Тетяна Миколаївна приватний нотаріус Чернівецького нотаріального округу Чернівецької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

27.11.2023 до Заставнівського районного суду від представника позивача ОСОБА_1 надійшла заява про заміну неналежного відповідача Юрковецької сільської об`єднаної територіальної громади Чернівецького району Чернівецької області в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області на належного відповідача ОСОБА_3 .

Позивач ОСОБА_2 та його представник адвокат Андрухович В.Й. в підготовче судове засідання не з`явилися, однак представником подано до суду заяву з проханням розглянути клопотання про заміну відповідача у у їх відсутності.

Представник відповідача від Юрковецька сільська об`єднана територіальна громада Чернівецького району Чернівецької області в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області в підготовче судове засідання не з`явився з невідомих суду причин, хоча своєчасно та належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи.

Третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 приватний нотаріус Чернівецького нотаріального округу Чернівецької області в підготовче судове засідання не з`явилася, проте подала до суду заяву з проханням розглядати справу у її відсутності.

Відповідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо розгляд справи здійснюється у відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до положень ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує, зокрема питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені.

Відповідно до ч.2 ст.51ЦПКУкраїни якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне замінити відповідача у справі.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.51, 52, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - задовольнити

Замінити у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Юрковецької сільської об`єднаної територіальної громади Чернівецького району Чернівецької області в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Малітовська Тетяна Миколаївна приватний нотаріус Чернівецького нотаріального округу Чернівецької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини неналежного відповідача Юрковецьку сільської об`єднаної територіальної громади Чернівецького району Чернівецької області в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області на належного відповідача ОСОБА_3 .

Підготовче судове засідання по справі відкласти на 26.12.2023 року о 10 годину 00 хвилин та направити на адресу залученого відповідача копію позовної з копіями доданих до неї документів та відповідно до ст.178ЦПКУкраїни встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів із дня його отримання.

Копію цієї ухвали направити: сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сірик І.С.

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115259947
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —716/1897/23

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні