Ухвала
від 29.11.2023 по справі 303/3312/17
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №303/3312/17

2і/303/6/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2023 року м. Мукачево

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Куцкір Ю.Ю., розглянувши клопотання представника заявника Комунальної установи "Мукачівський психоневрологічний інтернат" -Іпполітов Т.В., заінтересована особа: Орган опіки та піклування управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника Комунальної установи "Мукачівський психоневрологічний інтернат"Іпполітов Т.В. звернувся до суду із клопотанням, заінтересована особа: Орган опіки та піклування управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Вивчивши клопотання з доданими до нього документами, суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч.3ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно із ч.8ст.300 ЦПК Україниклопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною повинно містити обставини, що свідчать про продовження хронічного, стійкого психічного розладу, внаслідок чого особа продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними,підтверджені відповідним висновком судово-психіатричної експертизи.

У свою чергу, представник заявника відповідний висновок судово-психіатричної експертизи до поданого клопотання не додав.

Згідно ч.9ст.10 ЦПК Україниякщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Таким чином, враховуючи вищезазначене, клопотання слід залишити без руху, оскільки подане із порушенням вимог ст.ст.175,177,300 ЦПК Україниі надати можливість представнику заявника надати відповідний висновок судово-психіатричної експертизи.

Згідно із ч.1ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог ст.175,177ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч.2ст.185ЦПК Українив ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст.175,177,185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника Комунальної установи "Мукачівський психоневрологічний інтернат"Іпполітов Т.В., заінтересована особа: Орган опіки та піклування управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна -залишити без руху.

Повідомити представника завника про необхідність усунення вказаних недоліків протягом 5 днів з дня отримання ухвали та одночасно роз`яснити йому, що у випадку, якщо у встановлений судом строк не буде усунено ці недоліки, клопотання буде вважатися не поданим і повернуто представнику заявника.Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Ю.Куцкір

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115263934
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —303/3312/17

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куцкір Ю. Ю.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куцкір Ю. Ю.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич В. О.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Рішення від 19.06.2018

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 24.05.2018

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 15.06.2017

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні