Ухвала
від 20.06.2017 по справі 303/3312/17
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/3312/17

2о/303/115/17

Номер рядка стат. звіту - 3

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2017 року м. Мукачево

МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

в складі: головуючого-судді Куропятник О.М.

присяжних ОСОБА_1, ОСОБА_2

з участю: секретаря судового засідання Годьмаш О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Мукачево цивільну справу за заявою Мукачівського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Мукачівської міської ради про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник - Мукачівський психоневрологічний інтернат звернувся в суд з заявою, де заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Мукачівської міської ради про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Заяву мотивує тим, що 22.07.1999 року наказом № 36 Мукачівського психоневрологічного інтернату на підставі наказу Облуправління №24 від 07.07.1999 року відповідно до путівки відділу соціального забезпечення Закарпатського облвиконкому № 77 від 14.07.1989 року на повне державне утримання булла зарахована ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. ОСОБА_3 є інвалідом ІІ групи з діагнозом: олігофренія в сатдії імбецильності, є інвалідом здитинства, інвалідність встановлена безтерміново. Для підтримання стабільно психічного та соматичного стану приймає регулярнее лікування. Дане психічне захворювання позбавляє її здатності правильно розуміти значення своїх дій та керувати ними та внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, потребує стороннього догляду. Опіку чи піклування над ОСОБА_3 не встановлено. З метою визначення психічногостану ОСОБА_3 просить призначити судову психіатричну експерттизу.

Представник заявника та представник органу опіки та піклування виконачвчого комітету Мукачвіської міської ради в судове засідання не з'явилися, подали заяви про розгляд справи у їх відсутності.

Дослідивши матеріали справи та доводи заяви, суд доходить наступного висновку.

Відповідно до ст. 239 ч. 1 ЦПК України - суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров'я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Згідно ст.145 ЦПК України , якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи, то призначення експертизи є обовязковим за клопотанням хоча б однієї із сторін.

Вимоги ст. 202 ч. 1 п.5 ЦПК України передбачають, що суд може з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи, а тому на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що для визначення психічного стану ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, і здатності усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними, що має значення для вирішення справи по суті, необхідні спеціальні знання в області медицини, а тому необхідно по справі призначити судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити лікарям-експертам Обласної психіатричної лікарні м.Берегово Закарпатської області.

Керуючись ст.ст. 145 , 202 , 203 , 239 , 292 , 293 , 294 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В

Призначити по справі за заявою Мукачівського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Мукачівської міської ради про визнання особи недієздатною та призначення опікуна - судово-психіатричну експертизу:

У висновку експертів відобразити відповідь на питання наступного змісту:

1. Чи хворіє ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 на психічну хворобу?

2. Чи здатна ОСОБА_3, 06 травня 1968 року, усвідомлювати значення своїх дій і чи може керувати ними?

На вирішення питань експертам надати матеріали цивільної справи № 303/3312/17.

Проведення експертизи доручити Обласній психіатричній лікарні в м.Берегово за адресою: 90202, м. Берегово, вул. Мужайська, 41а.

Встановити місячний строк проведення експертизи, який може бути продовжений за вмотивованим клопотанням керівника експертної установи.

Зобов'язати Мукачівську ЦРЛ, в разі необхідності, надати Обласній психіатричній лікарні в м. Берегово всю необхідну медичну документацію для проведення вищезазначеної експертизи.

Попередити експерта, що за завідомо неправдивий висновок або за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків експерт несе кримінальну відповідальність, невиконання інших обов'язків - відповідальність, встановлену законом.

Провадження у цивільній справі № 303/3312/17 на час проведення експертизи та отримання судом результатів експертного дослідження, - зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуюча: О.М. Куропятник

Присяжні: ОСОБА_1

ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення20.06.2017
Оприлюднено23.06.2017
Номер документу67245018
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —303/3312/17

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куцкір Ю. Ю.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куцкір Ю. Ю.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич В. О.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Рішення від 19.06.2018

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 24.05.2018

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

Ухвала від 15.06.2017

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Куропятник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні