Ухвала
від 29.11.2023 по справі 507/125/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/8511/23

Справа № 507/125/23

Головуючий у першій інстанції Дармакука Т.П.

Доповідач Лозко Ю. П.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

29.11.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: Лозко Ю.П. (суддя-доповідач), Кострицького В.В., Назарової М.В.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в інтересах яких діє представник-адвокат Довбишев Дмитро Олександрович

на ухвалу Любашівського районного суду Одеської області від 19 жовтня 2023 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Любашівського ліцею № 1 Любашівської селищної ради Одеської області, Відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати, зобов`язання нарахувати та виплатити середній заробіток

встановив:

Ухвалою Любашівського районного суду Одеської області від 19 жовтня 2023 року провадження у справі за позовом ОСОБА_4 до Любашівського ліцею № 1 Любашівської селищної ради Одеської області, Відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати, зобов`язання нарахувати та виплатити середній заробітокзакрито.

Не погодившись з вказаною ухвалою суду, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в інтересах яких діє представник-адвокат Довбишев Д.О. звернулися з апеляційною скаргою, яка ухвалою Одеського апеляційного суду від 23 листопада 2023 року залишена без руху з підстав не сплати скаржниками судового збору та не виконання вимог п.2 ч.2 ст. 356 ЦПК України.

На виконання вимог ухвали апеляційного суду про залишення апеляційної скарги без руху, 27 листопада 2023 року засобами електронного зв`язку, представник ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , адвокат Довбишев Д.О. подав заяву до якої долучив копію квитанції про сплату судового збору, а також надав інформацію про наявність у нього електронного кабінету.

В апеляційній скарзі скаржники порушують питання про поновлення строку на апеляційне оскарження, яке обґрунтовують тим, що копію оскаржуваної ухвали вони отримали 03 листопада 2023 року.

Згідно ч.1 ст.127 ЦПК України суд поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

З матеріалів справи убачається, що оскаржувана ухвала Любашівського районного суду Одеської області постановлена 19 жовтня 2023 року, копію цієї ухвали представник скаржників адвокат Жмурко С.Л. отримала під розписку 03 листопада 2023 року.

Апеляційна скарга засобами поштового зв`язку подана 10 листопада 2023 року.

За таких обставин, з урахуванням вимог ч. 2 ст. 354 ЦПК України, скаржникам слід поновити строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір, передбачений Законом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ст. ст. 354,359,361ЦПК України, апеляційний суд

ухвалив:

Клопотання ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Любашівського районного суду Одеської області від 19 жовтня 2023 року задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 строк на апеляційне оскарження ухвали Любашівського районного суду Одеської області від 19 жовтня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в інтересах яких діє представник-адвокат Довбишев Дмитро Олександрович на ухвалу Любашівського районного суду Одеської області від 19 жовтня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Любашівського ліцею № 1 Любашівської селищної ради Одеської області, Відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про припинення виплати заробітної плати, зобов`язання нарахувати та виплатити середній заробіток.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати скаржнику.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3ст. 360 ЦПК України).

Звернути увагу, що Законом України«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами», який введено в дію з 18.10.2023 року, передбачено обов`язкову наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системідля адвокатів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, органів державної влади та інших державних органів, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Ю.П. Лозко

Судді: В.В. Кострицький

М.В. Назарова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115295350
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —507/125/23

Ухвала від 08.08.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРОСТОВСЬКА Н. О.

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні