Ухвала
від 30.11.2023 по справі 474/260/23
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 474/260/23

Провадження № 2/474/81/23

УХВАЛА

про виправлення описки

30.11.23р. смт Врадіївка

Врадіївський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Сокола Ф.Г. розглянув з власної ініціативи питання про виправлення описки в ухвалі суду від 15.05.2023р. у справі за позовом Органу опіки та піклування Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад Первомайський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Миколаївської обласної ради, Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради, до ОСОБА_6 про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

16.03.2023р. Орган опіки та піклування Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області (далі - позивач) звернувся до суду із позовом в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 (далі - відповідачка), в якому з урахуванням заяви поданої до суду 10.11.2023р. про зміну предмету позову, просить позбавити відповідачку батьківських прав відносно малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

15.05.2023р. судом постановлено ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за правилами загального позовного провадження, якою, зокрема, залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради.

Однак в тексті вказаної ухвали допущено описку щодо зазначення назви третьої особи, а саме: зазначено Комунальний заклад Березківський навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради, коли вірно Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради.

Частинами 1 та 2 ст. 269 ЦПК України визначено, що суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Відповідно до п. 19 постанови Пленуму Верховного Суду України Про судове рішення у цивільній справі № 14 від 18.12.2009р. вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

З огляду на суть допущеної описки, яка жодним чином не змінює змісту ухвали, суд вважає за можливе розглянути питання про внесення виправлень без повідомлення учасників справи.

Оскільки судом встановлено, що в ухвалі від 15.05.2023р. допущено технічну описку та не вірно зазначено назву третьої особи, а тому суд приходить до висновку про необхідність виправлення вказаної описки.

Керуючись ст.ст. 259-263, 269 ЦПК України, суд, -

постановив:

Виправити описку в ухвалі суду від 15.05.2023р., а саме вважати вірним назву третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради, замість помилково зазначеної Комунальний заклад Березківський навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Врадіївський районний суд Миколаївської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Ф.Г. Сокол

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115303384
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —474/260/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні