Ухвала
від 20.12.2023 по справі 474/260/23
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 474/260/23

Провадження № 2/474/81/23

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження у справі та призначення справи

до судового розгляду по суті

20.12.23р. смт Врадіївка

Врадіївський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Сокола Ф.Г.

за участю секретаря судового засідання Лисейко Т.А.

представниці позивача Мороз У.В.

представниці третьої особи КЗ Первомайський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Некрасової Г.М.

розглянув у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження матеріали цивільної справи за позовом Органу опіки та піклування Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад Первомайський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Миколаївської обласної ради, Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради, до ОСОБА_6 про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

16.03.2023р. Орган опіки та піклування Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області (далі - позивач) звернувся до суду із позовом в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 (далі - відповідачка), в якому з урахуванням заяви поданої до суду 10.11.2023р. про зміну предмету позову, просить позбавити відповідачку батьківських прав відносно малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

В судовому засіданні представниця позивача ОСОБА_7 просила закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті вказуючи на відсутність зі сторони позивача заяв чи клопотань, окрім раніше поданих, щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті.

Відповідачка в підготовчі судові засідання 30.11.2023р. та 20.12.2023р. не з`явилася, хоча належним чином в порядку, визначеному ст.ст. 128-131 ЦПК України, повідомлена про час, дату і місце судового розгляду, про причини неявки не повідомила.

Представниця третьої особи КЗ Первомайський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Некрасова Г.М. просила закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті вказуючи на відсутність зі сторони третьої особи заяв чи клопотань, окрім раніше поданих, щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті.

Представник третьої особи КЗ Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради в підготовчі судові засідання, не з`явився, хоча належним чином в порядку, визначеному ст.ст. 128-131 ЦПК України, повідомлений про час, дату і місце судового розгляду, про причини неявки не повідомив.

Відповідно до приписів ст.ст. 198 та 223 ЦПК України та з огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності учасників судового розгляду, які не з`явилися в судове засідання, оскільки неявка останніх не перешкоджає проведенню підготовчого провадження та в останніх було достатньо часу для організації свого з`явлення в судові засідання, а також звернення до суду із заявами та клопотаннями щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті.

Розглянув питання про закінчення підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті, судом встановлено таке.

Ухвалою від 15.05.2023р. відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено справу до підготовчого судового засідання. Під час підготовчого провадження судом вирішувалися питання, щодо: зміни предмету позову, залучення до участі у справі третіх осіб, неодноразових відкладень підготовчих засідань, зокрема,у зв`язку з відсутністю у відповідачки документів на підтвердження її особи.

При цьому сторони не подавали до суду жодних інших заяв чи клопотань щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті, зокрема, відповідачкою також не подано до суду відзив на позов.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що судом вирішено питання, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд вважає, що слід закінчити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті, визначивши дату, час та місце проведення судового засідання.

Керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, 259-263 ЦПК України, суд, -

постановив:

Закінчити підготовче провадження у справі за позовом Органу опіки та піклування Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальний заклад Первомайський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Миколаївської обласної ради, Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради, до ОСОБА_6 про позбавлення батьківських прав.

Призначити справу до судового розгляду по суті у приміщенні Врадіївського районного суду Миколаївської області на 15 лютого 2024 року о 09 год. 30 хв. та викликати учасників судового розгляду.

Позивачу забезпечити участь в судовому засіданні практичного психолога та малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ф.Г. Сокол

СудВрадіївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115780233
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —474/260/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні