Ухвала
від 30.11.2023 по справі 205/12818/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

30.11.2023 Єдиний унікальний номер 205/12818/23

Справа № 205/12818/23

Провадження № 4с/205/60/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 листопада 2023 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Федотова В.М., перевіривши на відповідність вимогам Цивільного процесуального кодексу України скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця Лівобережного (Орджонікідзевського) відділу державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області, стягувач ОСОБА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника адвокат Тимошенко О.І через систему «Електронний суд» направив до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська вищевказану скаргу, яка надійшла до суду 27.11.2023 року.

З матеріалів справи вбачається, що ймовірним місцем реєстрації стягувача ОСОБА_2 є тимчасово окупована територія України, а саме: АДРЕСА_1 .

У суду відсутня можливість самостійно отримати відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Такі відомості можуть міститись в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних якої є Мінсоцполітики.

Пунктом 4 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 року за № 646, передбачено, що до бази даних вноситься серед іншого і така інформація про внутрішньо переміщену особу: загальні відомості про особу (прізвище, ім`я,по батькові,громадянство,дата імісце народження,стать); відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України); дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/ перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 ЗаконуУкраїни «Прозабезпечення праві свободвнутрішньо переміщенихосіб»; даніпро фактичнемісце проживанняособи надату звернення;адреса,за якоюіз внутрішньопереміщеною особоюможе вестисяофіційне листуванняабо врученняофіційної кореспонденції,та номертелефону; відомості про смерть внутрішньо переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою.

Згідно із пунктом 12 Порядку для одержання актуальної та повної інформації про внутрішньо переміщених осіб з бази даних формується звіт з використанням інформації, передбаченої пунктом 4 цього Порядку.

Підпунктом 52 пункту 4 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою КМУ від 22.09.2016 року № 646 адміністратором ЄІБД ВПО, відповідальним за забезпечення формування та ведення відповідної бази, є Мінсоцполітики.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою усунення сумнівів щодо вірного зазначення адреси місця реєстрації стягувача та вирішення питання про відкриття провадження по справі, суддя вважає за необхідне зобов`язати Мінсоцполітики надати суду відомості з ЄІБД ВПО щодо стягувача.

Керуючись ст.ст. 81, 187, 260 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Міністерство соціальної політики України (infozapit@mlsp.gov.ua) надати суду не пізніше п`яти днів з дня отримання ухвали суду інформацію Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщеної особи, інформацію щодо стягувача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 а саме:

-загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, громадянство, дата і місце народження, стать);

-дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

-дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення;

-адреса,за якоюіз внутрішньопереміщеної особиможе вестисяофіційне листуванняабо врученняофіційної кореспонденції,та номертелефону;

-відомості про смерть внутрішньо переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою.

З метою пришвидшення обміну інформацією та економією витрат на поштові відправлення пропоную Мінсоцполітики надати витребувану судом інформацію шляхом її надсилання на електронну поштову адресу Ленінського районного суду м. Дніпропетровська inbox@ln.dp.court.gov.ua з відповідним посиланням на номер справи - № 205/12818/23.

Попередити Міністерство соціальної політики України, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, названих судом неможливими, суд вправі застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст. ст. 144-148 ЦПК України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: Федотова В.М.

.

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115326312
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —205/12818/23

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні