Ухвала
від 29.11.2023 по справі 323/906/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 323/906/21

Провадження № 2/336/1932/2023

УХВАЛА

29 листопада 2023 року м. Запоріжжя

Шевченківський районнийсуд м.Запоріжжя ускладі:судді СавеленкоО.А.,за участюсекретаря судовогозасідання БрагіноїІ.В.,представника позивача ОСОБА_1 ,відповідача ОСОБА_2 ,представника відповідача ОСОБА_3 ,розглянувши упідготовчому судовомузасіданні цивільнусправу запозовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 ,третя особаПриватний нотаріусЗапорізького міськогонотаріального округуЗапорізької областіТізенберг Дар`яДмитрівна провизнання договорударування недійсним,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя перебуває вищевказана цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Тізенберг Дар`я Дмитрівна про визнання договору дарування недійсним.

Ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 24.04.2023 матеріали справи прийнято до свого провадження. Призначено підготовче засідання у справі.

29.11.2023 у підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_3 просив задовольнити подане раніше клопотання про витребування доказів з Пологівського об`єднаного управління Головного управління Пенсійного фонду України, а саме документально підтверджених відомостей про те, чи була виплачена ОСОБА_4 допомога на поховання її чоловіка ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та в якому розмірі. Пояснив, що зазначені докази необхідні для встановлення розміру понесених витрат позивачкою на поховання чоловіка. Вважав за можливе закрити підготовче засідання, справу призначити до судового розгляду.

Відповідач ОСОБА_2 клопотання свого представника про витребування доказів підтримала, крім того, підтримала думку свого представника щодо закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду.

Представник позивача ОСОБА_1 просила розглянути клопотання на розсуд суду, проти призначення справи до судового розгляду не заперечувала.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Вивчивши клопотання позивача, оглянувши матеріали цивільної справи, враховуючи, те, що докази, про витребування яких просить позивач не можуть бути отримані самостійно позивачем, і дані докази мають значення для вирішення справи, суд задовольняє клопотання про витребування доказів та вважає за необхідне витребувати з Пологівського об`єднаного управління Головного управління Пенсійного фонду України, а саме документально підтверджених відомостей про те, чи була виплачена ОСОБА_4 допомога на поховання її чоловіка ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та в якому розмірі.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає наступне.

Під час провадження в підготовчому судовому засіданні судом було встановлено:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 84, 189, 193, 197-200, 223, 261 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з Пологівського об`єднаного управління Головного управління Пенсійного фонду України документально підтверджені відомості про те, чи була виплачена ОСОБА_4 допомога на поховання її чоловіка ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та в якому розмірі.

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати до Пологівського об`єднаного управління Головного управління Пенсійного фонду України для виконання.

Закрити підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Тізенберг Дар`я Дмитрівна про визнання договору дарування недійсним.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 08 лютого 2024 року о 11 годині 00 хвилин.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Савеленко

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115391455
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них дарування

Судовий реєстр по справі —323/906/21

Постанова від 18.09.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Постанова від 18.09.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 04.07.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 04.07.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Петренко Л. В.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Мінаєв М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні