Ухвала
від 06.12.2023 по справі 536/2008/23
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/2008/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2023 року м.Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі головуючого судді Реки А.С., розглянувши клопотання представника позивача Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» Глебської Юлії Василівни про здійснення судового провадження в режимі відеоконференції під час розгляду цивільної справи за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Коршенко Людмила Василівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки, -

Встановив:

В провадженні Кременчуцького районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Коршенко Людмила Василівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

Від представника позивача Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» Глебської Юлії Василівни надійшло клопотання про проведення усіх судових засіданнь у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису, з використанням системи "EASYCON".

Згідно вимог ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

У відповідності до ч.1, ч. 3, ч. 5 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи наявність у Кременчуцькому районному суді Полтавської області технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon», суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» Глебської Юлії Василівни про проведення судових засіданнь у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису, з використанням системи "EASYCON".

На підставі викладеного, керуючись ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", ст.ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд -

Ухвалив:

Клопотання представника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» Глебської Юлії Василівни про проведення судових засіданнь у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису з використанням системи "EASYCON" під час розгляду цивільної справи за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Коршенко Людмила Василівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки - задовольнити.

Проведення судових засідань під час розгляду цивільної справи за позовомСільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Коршенко Людмила Василівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянкиздійснювати в режимі відеоконференції за допомогою системи «EasyCon».

Роз`яснити представнику Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» Глебській Юлії Василівні, що відповідальність за ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати представнику Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» Глебській Юлії Василівні.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon». Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А. С. Река

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115430178
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —536/2008/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні