Ухвала
від 13.05.2024 по справі 536/2008/23
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/2008/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 травня 2024 року м. Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Реки А.С.,

за участю секретаря судового засідання Клонової І.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Кременчуці Полтавської області цивільну справу за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Коршенко Людмила Василівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки, -

за участі представника позивача - адвоката Глебської Ю.В.,

представника відповідачаФермерськогогосподарства «Деївське»- адвоката Ульянової Ю.А.,

Встановив:

В провадженні Кременчуцького районного суду Полтавської області перебуває дійсна справа.

Згідно ухвали Кременчуцького районного суду Полтавської області від 22.04.2024 цивільна справа № 536/632/24 за позовом ФГ «Деївське» до СТОВ «Говтва» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою передана для вирішення питання про об`єднання у одне провадження зі справою 536/2008/23 за позовом СТОВ «Говтва» до ОСОБА_1 , ФГ «Деївське» про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

В судовому засіданні представник відповідачаФермерськогогосподарства «Деївське»- адвоката Ульянової Ю.А. просила об`єднати вищевказані справи в одне провадження, оскільки позови є взаємопов`язаними, зокрема, виникли з одних правовідносин, та задоволення одного позову може виключити повністю або частково задоволення іншого.

Представник позивача - адвокат Глебська Ю.В. покладалася у вирішенні даного питання на розсуд суду.

Відповідно до вимог ст. 188 ЦПК Українив одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги). Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Про об`єднання справ в одне провадження, роз`єднання позовних вимог, про відмову в об`єднанні справ в одне провадження, роз`єднанні позовних вимог суд постановляє ухвалу.

Враховуючи,що позовнівимоги посправам пов`язаніміж собоюза предметомпозову тасторонами,а такожте,що спірміж сторонамине врегульованоі прицьому вирішенняодного позовуможе виключитизадоволення іншогопозову та спільний їх розгляд є доцільним, суд вважає необхідним об`єднати їх в одне провадження.

Керуючись ст.ст. 188, 258-261 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

Об`єднати в одне провадження цивільну справу № 536/2008/23 за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Коршенко Людмила Василівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки та цивільну справу № 536/632/24 за позовом Фермерського господарства «Деївське» до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва», третя особа: ОСОБА_2 , про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

Об`єднаній справі присвоїти №536/2008/23.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали суду, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяА. С. Река

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118970552
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —536/2008/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні