Ухвала
від 06.12.2023 по справі 585/4830/23
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/4830/23

Номер провадження 1-кс/585/1475/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2023 року м.Ромни

Слідчий суддя Роменського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання ст. слідчого СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, що знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР за адресою: АДРЕСА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло вказане клопотання, з якого вбачається, що 22.11.2023 близько 17 год. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканець АДРЕСА_2 , керуючи спеціалізованим вантажним фургоном малотонажним-В марки ГАЗ моделі 2705, д.н.з. НОМЕР_1 , рухаючись в межах с. Великі Бубни Роменського району, в умовах спуску, допустив наїзд на пішохода ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканця АДРЕСА_3 . Внаслідок ДТП ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження та 28.11.2023 був госпіталізований до ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_5 проходив стаціонарне лікування у травматологічному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » РМР.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, які є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у даному провадженні є потреба встановлення ступеню тяжкості та характеру завданих тілесних ушкоджень потерпілому, як учасника ДТП.

Своєю чергою проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення відомостей про стан потерпілого як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вилучення медичної документації з медичного закладу має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що зберігається в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » РМР, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

У судове засідання ст. слідчий СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання без його участі. Клопотання підтримує та просить його задовольнити (а.с.9).

Представник НКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » РМР на розгляд клопотання не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлено належним чином, про причини неявки суд не повідомили (а.с.12).

В силу ч. 4 ст. 107 КПК України вказане клопотання розглядається без застосування технічних засобів фіксування.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя дійшов такого висновку.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається наявність об`єднаного кримінального провадження № 12023200470000963 від 29.11.2023 року, в рамках якого розглядається вказане клопотання (а.с.3).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Клопотання уповноваженої особи, що надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя вважає, що ст. слідчим СВ Роменського РВП ОСОБА_3 доведено, що медична картка стаціонарного хворого ОСОБА_5 , що знаходиться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » РМР за адресою: АДРЕСА_1 , має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні.

Тому необхідно надати тимчасовий доступ до документів, вказаних в клопотанні, з можливістю тимчасового вилучення (виїмки).

З метою повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, наявності або відсутності складу злочину, суд вважає, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 107, 131, 132, 159-166 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання ст. слідчого СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » РМР за адресою: АДРЕСА_1 , задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області: ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023200470000963 від 29.11.2023 року на тимчасовий доступ до документів, а саме оригіналу стаціонарної картки хворого, виданої на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканця АДРЕСА_3 , що зберігається в травматологічному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » РМР, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її вилучення (здійснення виїмки).

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий має право звернутися з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала не оскаржується.

Виготовлено 2 оригінали ухвали - один з яких долучено до матеріалів клопотання, інший - вручено ст. слідчому.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_1

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115438459
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —585/4830/23

Ухвала від 05.01.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євтюшенкова В. І.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євтюшенкова В. І.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євтюшенкова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні