Ухвала
від 05.12.2023 по справі 320/1283/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про залучення третьої особи

05 грудня 2023 року №320/1283/23

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Донця В.А., ознайомившись з адміністративною справою за позовом ОСОБА_1 до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суд з позовом зобов`язати Відповідний орган, що здійснює дисциплінарне провадження, відкрити дисциплінарне провадження щодо прокурора Окружної прокуратури міста Суми Передерія В.Г. за дисциплінарною скаргою ОСОБА_1 від 24.10.2022 на прокурора Окружної прокуратури міста Суми Передерія В.Г.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 27.11.2023 адміністративну справу прийнято до провадження. Постановлено здійснювати судовий розгляд адміністративної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Предметом спору є вимога особи, яка подала скаргу на прокурора, зобов`язати дисциплінарний орган, який наділений повноваженнями розглядати скарги на прокурорів, відкрити дисциплінарне провадження стосовно прокурора за скаргою позивача.

Шостий апеляційний адміністративні суду, переглядаючи ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 26.05.2023 про закриття провадження у справі, в постанові від 26.10.2023 вказав, що оскарженню в судовому порядку, підлягають всі рішення, які прийняті відповідним дисциплінарним органом прокурорів. При цьому позивач є учасником публічно-правових відносин, оскільки він звернувся з дисциплінарною скаргою до компетентного органу, є стороною публічно-правового спору, який виник у зв`язку з відмовою відкрити дисциплінарне провадження, тому позивач має право оскаржувати в суді відмову у відкритті дисциплінарного провадження за дисциплінарною скаргою.

З огляду на те, що розгляд адміністративної справи, рішення в справі стосуватиметься прав, інтересів прокурора, він має бути залучений до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог що предмета спору, на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити ОСОБА_2 до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

2. Зобов`язати сторін надіслати на адресу Сумської обласної прокуратури з позначкою для ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) всі раніше подані зави по суті та докази (позовна заява, відзив, відповідь на відзив з додатками).

3. Встановити учасникам справи строки для подання заяв по суті:

третій особі десять днів, з дня наступного за днем отримання ухвали, для подання пояснень;

сторонам десять днів, з дня наступного за днем отримання пояснень третьої особи, для подання відповіді на такі пояснення.

Докази подаються в строки, встановлені для подання заяв по суті.

4. Роз`яснити, що пояснення третьої особи та відповіді на такі пояснення повинні відповідати вимогам статті 165 Кодексу адміністративного судочинства України та подаватись до суду з доказами їх направлення з додатками іншим учасникам.

Докази надаються до суду відповідно до статті 79 цього Кодексу.

Заяви з процесуальних питань подаються до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні та повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 166-167 Кодексу.

5. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/ а також в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

6. Про права і обов`язки учасників справи, сторін, які визначені статтями 44, 47, 198 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи можуть ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15#Text.

7. Ухвалу надіслати на адресу Сумської обласної прокуратури (40000, місто Суми, вулиця Герасима Кондратьєва, будинок 33).

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали про залучення третьої особи.

Суддя Донець В.А.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115448527
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів

Судовий реєстр по справі —320/1283/23

Ухвала від 03.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Білоноженко М.А.

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Донець В.А.

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Донець В.А.

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Донець В.А.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Постанова від 26.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 26.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Постанова від 26.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні