Ухвала
від 06.12.2023 по справі 336/7670/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 336/8832/23

Провадження № 2/336/3206/2023

УХВАЛА

06 листопада 2023 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суду м. Запоріжжя, у складі головуючого судді Савеленко О.А., за участю секретаря Брагіної І.В., представника позивача Лобаченка О.В., розглянувши у судовомузасіданні взалі судуоб`єднану цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до Преображенськоїсільської об`єднаноїтериторіальної громадив особіПреображенської сільськоїради Пологівськогорайону Запорізькоїобласті,третя особа,яка незаявляє самостійнівимоги щодопредмета споруПриватний нотаріусЗапорізького міськогонотаріального округуМасловець ЛюдмилаСергіївна провизначення додатковогостроку дляподання заявипро прийняттяспадщини,за позовом ОСОБА_2 доПреображенської об`єднаноїтериторіальної громади,треті особи ОСОБА_1 , ОСОБА_3 ,про визначеннядодаткового строкудля подачізаяви проприйняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя перебуває об`єднана цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Преображенської сільської об`єднаної територіальної громади в особі Преображенської сільської ради Пологівського району Запорізької області, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Масловець Людмила Сергіївна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, за позовом ОСОБА_2 до Преображенської об`єднаної територіальної громади, треті особи ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини.

В судове засідання 06.12.2023 позивач ОСОБА_1 та його представник не з`явились, причини неявки суду не повідомили.

Третя особа Приватний нотаріус ЗМНО Масловець Л.С. в судове засідання не з`явилась, просила справу розглядати без її участі, про що подала суду письмову заяву.

Представник позивача ОСОБА_2 адвокат Лобаченко О.В. в судовому засіданні заявив клопотання про витребування доказів, а саме копії актового запису про смерть ОСОБА_1 з органів РАЦС, у зв`язку з тим, що ним отримано інформації щодо смерті позивача ОСОБА_1 ..

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що інформація, про витребування якої просить представник позивача, має значення для розгляду справи та не може бути самостійно отримана представником позивача, існують підстави для задоволення клопотання та витребування копії актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Пунктом другим, третім Глави п`ятої Розділу ІІІ Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених Наказом Міністерства юстиції України 18.10.2000 № 52/5, визначено, що заява про державну реєстрацію смерті подається не пізніше трьох днів з дня настання смерті чи виявлення трупа, а в разі неможливості одержання лікарського свідоцтва про смерть, фельдшерської довідки про смерть - не пізніше п`яти днів. Державна реєстрація смерті за заявою, поданою у строки, визначені пунктом 2 цієї глави, та до закінчення одного року з дня настання смерті, проводиться в день звернення заявника за останнім місцем проживання померлого, за місцем настання смерті чи виявлення трупа або за місцем поховання.

Враховуючи, що згідно позовної заяви адреса реєстрації місця проживання позивача ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 , тобто у Дніпровському районі м. Запоріжжя, суд вважає за необхідне витребувати копію актового запису про смерть з Дніпровського відділу ДРАЦС у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 18,81, 84, 258-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Лобаченка Олександра Вікторовича про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Дніпровського відділу ДРАЦС у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію актового запису надати до початку судового засідання, яке відбудеться 19 січня 2024 року.

Копію ухвали надіслати до Дніпровського відділу ДРАЦС у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) для виконання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Савеленко

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115457608
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначеннядодаткового строкудля подачізаяви проприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —336/7670/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Постанова від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Постанова від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Савеленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні