Ухвала
від 07.12.2023 по справі 494/1449/22
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

07.12.2023

Справа № 494/1449/22

Провадження № 2/494/504/23

УХВАЛА

про призначення справи до розгляду

07 грудня 2023 року м. Березівка

Березівський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Панчишина А.Ю.,

за участю секретаря судових засідань Твердун Т.В.

представника відповідача Шевченко І.М.

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі судуцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до Опорного закладу-ліцею №3 Березівської міської ради Одеської області про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, інших компенсаційних витрат, визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, та стягнення моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

Ухвалою судді від 04 жовтня 023 року провадження по справі за вищевказаним позовом відкрито, підготовче судове засідання призначено на 09 листопада 2023 року. В подальшому, за клопотанням позивача, підготовче судове засідання було відкладене.

В підготовче судове засідання 07 грудня 2023 року з`явився представник відповідача. Позивач в судове засідання не з`явився, був належним чином повідомлений про судовий розгляд.

В підготовчому провадженні було визначено: предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; обставини справи, які підлягають встановленню; порядок розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про:1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Представником відповідача заявлено клопотання про залучення до розгляду справи в якості третьої особи Управління освіти, молоді, спорту, культури, охорони здоров`я та соціальної політики Березівської міської ради.

Позивачем подане клопотання про розгляд цивільної справи за її відсутності та клопотання про витребування доказів, а саме дослівно: «книгу наказів за 2022 рік, про преміювання (грошову винагороду вчителів за 2018, 2019, 2020, 2021,2022 роки) та особові рахунки на ім`я ОСОБА_1 за період з 2018 року по теперішній час».

Представник відповідач просила відмовити у задоволенні клопотання позивача, так як не зрозуміло, яку книгу наказів за 2022 рік мала на увазі позивач, інформації про преміювання позивачки відповідачем вже долучено до відзиву на позовну заяву за період з 2018 по 2022 рік, надання такої інформації стосовно інших вчителів не стосується даної справи та інформацією про особові рахунки, які просить витребувати позивачка, вона ж сама і володіє та таку може подати особисто.

Відповідно до ч.1ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки зазначеної відповідачем особи Управління освіти, молоді, спорту, культури, охорони здоров`я та соціальної політики Березівської міської ради, то його слід залучити до участі у справі у якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу (ч. 1, 2ст. 84 ЦПК України).

Однак, позивачем ОСОБА_1 не зазначено, які обставини можуть підтвердити витребувані нею докази, вжиті нею заходи для отримання цих доказів у відповідача, причини неможливості самостійного отримання доказів. Окрім того, суд враховує пояснення та докази надані представником відповідача щодо долучення до відзиву на позовну заяву наказів та довідок щодо фінансових нарахувань відносно позивачки за 2018-2022 року. Таким чином, суд вважає, що в задоволенні клопотань позивача про витребування доказів слід відмовити.

Окрім того, суд вважає визнати явку позивача в наступне судове засідання обов`язковою для дачі пояснень на обгрунтування заявлених вимог.

Інших клопотань, що перешкоджають призначенню справи до судового розгляду, не заявлено.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, чи закриття провадження у справі судом не встановлено, а тому наявні підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. 53, 82, 189, 196-198, ч. 1, 2 ст. 200 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовчепровадження поцивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Опорного закладу-ліцею №3 Березівської міської ради Одеської області про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, інших компенсаційних витрат, визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, та стягнення моральної шкоди та призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 14.02.2024 року о 11 год. 00 хв. у приміщенні суду за адресою вул. Миру,17, м. Березівка, Одеської області та викликати сторони.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Опорного закладу-ліцею №3 Березівської міської ради Одеської області про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, інших компенсаційних витрат, визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, та стягнення моральної шкоди в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог - Управління освіти, молоді, спорту, культури, охорони здоров`я та соціальної політики Березівської міської ради (м. Березівка, пл. Ген. Плієва, 9)

Запропонувати залученій третій особі протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали подати суду свої письмові пояснення в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

В клопотанні позивача про витребування доказів відмовити. Визнати його явку в наступне судове засідання 14.02.2024 року о 11 00 год. обов`язковою.

Повідомити учасників судового засідання про розгляд вказаної справи.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Панчишин А.Ю.

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115460393
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —494/1449/22

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Постанова від 07.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні