Ухвала
від 06.12.2023 по справі 542/2070/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/2070/23

Провадження № 2/542/443/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

06 грудня 2023 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області у складі судді Шарової-Айдаєвої О.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ),третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: Кобеляцький районний відділ Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) (вул. Батиря, 6, м. Кобеляки, Полтавська область) про стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини,

В С Т А Н О В И В:

23 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернулась доНовосанжарського районногосуду Полтавськоїобласті зпозовною заявоюдо ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: Кобеляцький районний відділ Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції, в якій просила стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , неустойку (пеню) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за період з січня 2021 року по вересень 2023 року в розмірі 103894 грн 82 коп.

Підставою позову є твердження позивача про те, що за порушення строків сплати аліментів на утримання дитини, вона має право на стягнення неустойки (пені) за прострочення їх сплати з відповідача відповідно до приписів частини 1 статті 196 СК України.

Згідно з вимогами частини 6 статті 187 ЦПК України, суд звернувся до відповідних органів реєстрації місця перебування та місця проживання осіб з метою отримання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) позивача та відповідача.

Відповідно до інформації Виконавчого комітету Білицької селищної ради № 03.1-28/1202, яка надійшла до суду 29 листопада 2023 року, зазначено, що в реєстрі територіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 (а.с. 25).

Згідно з інформацією Виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради від 04 грудня 2023 року № 10-12/17/1716, яка надійшла до суду 05 грудня 2023 року, зазначено, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 (а.с. 27).

З огляду на положення частини 1 статті 28 ЦПК України, справа підсудна Новосанжарському районному суду Полтавської області.

Позовна заява відповідає вимогам статті 175 ЦПК України, позивачем додані її копії і копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників справи.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позову або відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені статтями 185-186 ЦПК України, на даній стадії відсутні.

Отже, позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно з пункту 3 частини 6 статті 19 ЦПК України, вказана справа є малозначною.

Враховуючи вимоги статей 274, 277 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 28, 187, 260, 261 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовнузаяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: Кобеляцький районний відділ Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) про стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини, і відкрити провадження у цивільній справі № 542/2070/23.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом учасників справи.

Судове засідання призначити на 15січня 2024року о10год 00хв у приміщенні Новосанжарського районногосуду Полтавськоїобласті, який знаходиться за адресою: площа Перемоги, 11, смт Нові Санжари, Полтавська область.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати відповідачу та третій особі.

Відповідач має право подати заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для надання до суду відзиву на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Для подання позивачем відповіді на відзив та подання відповідачем заперечень на відповідь позивача встановити строк п`ять днів з дня отримання відповідної заяви по суті справи.

Копії відповіді на відзив та заперечення на відповідь одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом.

У разі не надання відповіді на відзив чи заперечення у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Відповідно до частини 1 статті 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов, який повинен відповідати вимогам ст. 194 ЦПК України.

Повідомити учасниківсправи,що інформаціющодо справи,що розглядається,вони можутьотримати наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернетза веб-адресою:https://court.gov.ua/sud1621/.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Шарова-Айдаєва

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115463555
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —542/2070/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні